Formule 1

Toto Wolff noemt Esteban Ocon en George Russell als opties voor 2022

Uitgegeven door Bart • 23 februari 2021 09:01 • Print artikel

Mercedes gaat het seizoen 2021 opnieuw in met een line-up van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, maar beide coureurs hebben maar voor één seizoen getekend. Dat voedt de speculaties en wellicht krijgen we een vergelijkbare contractsoap met Hamilton als de afgelopen maanden. Volgens Toto Wolff zou Mercedes zo maar eens door kunnen schakelen na dit jaar en hij noemt daarbij de namen van George Russell en Esteban Ocon.

George Russell


Wolff legt in een interview met Speedweek uit dat Mercedes tijd te kort kwam om een langdurig contract met Hamilton overeen te komen. "We zijn pas net voor Kerst met de onderhandelingen begonnen. Een meerjarig contract is veel complexer dan een contract voor één seizoen. We hebben afgesproken dit te ondertekenen en later verder te praten. Voor de toekomst ligt alles nog open voor beide partijen."

Volgens de teambaas van de ongekend succesvolle renstal zijn er uiteraard kapers op de kust voor de stoeltjes van Hamilton en Bottas. "Esteban Ocon is in het tweede jaar van zijn tweejarige contract bij Renault en Alpine en George Russell rijdt dit jaar nog voor Williams. We hebben onze opties voor 2022, maar tot die tijd gaat onze volledige steun naar Valtteri en Lewis. In het midden van het jaar zullen we alles evalueren en kijken of we dingen gaan veranderen in 2022."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS