Formule 1

Toto Wolff maakt zich geen illusies: de titelstrijd van Hamilton en Verstappen duurt tot en met Abu Dhabi!

Uitgegeven door Peter Vader • 16 oktober 2021 06:28

Mercedes-teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd dat de F1-kampioenschapswedloop tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen tot het uiterste zal gaan. De leiding in het coureurskampioenschap is in de loop van het seizoen tot nu toe een aantal keer van eigenaar gewisseld, waarbij Hamilton momenteel zes punten achterstand heeft op Verstappen met nog zes races voor de boeg. In het constructeursklassement heeft Mercedes sinds de zomerstop 24 punten meer behaald dan Red Bull, om daarmee hun voorsprong bij de constructeurs te vergroten tot 36 punten.

Max_Verstappen_en_Lewis_Hamilton_F1_titelstrijd_2021

Ondanks het recente snelheidsvoordeel van Mercedes, zou Wolff niet willen beweren dat zijn team nu de overhand had. "Ik denk niet dat je dat met volle overtuiging kunt zeggen," merkte Wolff op in een bericht van GPFans. "Ik geloof dat we nu een heel goed pakket hebben. De auto is competitief en was zeer competitief in Turkije. Zonder een gridstraf denk ik dat we alle kans hadden gehad om als eerste en tweede te eindigen. Dat zou acht punten meer hebben betekend, maar ik kijk voorzichtig optimistisch naar de toekomst. De volgende wedstrijd is in Austin, de Grand Prix van de Verenigde Staten, en dat is een circuit dat we leuk vinden. Austin is een nieuwe kans, maar ik heb niet de illusie dat deze Grand Prix tot een beslissing zal leiden in het rijderskampioenschap."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS