Formule 1

Toto Wolff kent geen mededogen: "Een overwinning is een overwinning"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2021 10:02 • Print artikel

Max Verstappen werd door Lewis Hamilton uit de Grand Prix van Engeland geramd bij Copse. Het zorgde er voor dat de Brit het gat naar de Nederlander weer kon dichten in de strijd om het kampioenschap. Bovendien had de RB16B veel schade, wat de rest van het seizoen nadelig kan zijn voor Verstappen. Wanneer Mercedes-teambaas Toto Wolff gevraagd wordt naar de situatie laat hij weinig mededogen zien.

Mercedes AMG F1 Team

“Een overwinning is een overwinning en een derde plek is een derde plek en we scoorde zondag veel punten en dat is het”, aldus Wolff na de wedstrijd tegenover het Engelse Express. “Het is altijd enorm intens, omdat we vechten met alles wat we hebben om aan het kampioenschap te blijven vasthouden, wetende dat we niet presteren zoals Red Bull en Honda. Daarom hebben we in het verleden behoorlijke punten verloren en nu hebben we veel punten gewonnen. Dus dat balanceert zichzelf.”

“Ik denk dat als het in een lage of middelhoge snelheidsbocht was gebeurd, dan was het niet zo’n discussie geweest of wat de gevolgen er van zijn, een vijf of tien seconden straf. Maar het was een impact met hoge snelheid. Het is een bocht die veel lef vraagt om hem alleen al volgas te nemen. En als twee auto’s er doorheen proberen te rijden, vraag dat ruimte van elkaar om door de bocht te komen. En dat was niet het geval en de stewards gaven daar, zoals gepast een straf van 10 seconden voor. Ik denk dat beiden coureurs deel waren aan het ongeval, niet eentje alleen. Het is altijd meer genuanceerd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS