Formule 1

Toto Wolff geeft strijd om wereldtitel nu wel op: "Die trein is al lang geleden vertrokken"

Uitgegeven door Bart • 25 juni 2022 17:13

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaat er niet vanuit dat zijn team dit jaar nog om de wereldtitel in de Formule 1 kan strijden. Niet bij de coureurs en ook niet bij de constructeurs. Volgens Wolff is het snelheidsverschil domweg te groot, al is de Oostenrijker wel zeer tevreden over de betrouwbaarheid.

Mercedes Toto Wolff


Mercedes won de afgelopen acht constructeurstitels, maar daar zal geen negende titel op rij aan toegevoegd worden. "Nee, die trein is lang geleden al vertrokken", aldus Wolff in een interview met het Duitse Speedweek. Ook de opleving in Canada heeft dat niet veranderd. "Montreal is altijd goed voor Lewis geweest. Hij was echt sterk met een auto die niet makkelijk te rijden was. Daar kunnen we zeker blij mee zijn."

"Onze snelheid in de race was goed, zeker op het moment dat de banden wat minder werden. We kwamen dichterbij aan Max Verstappen en Carlos Sainz en dat was mooi om te zien. Hoe minder hobbels een circuit heeft, hoe beter het voor ons is."

Hamilton en George Russell presteren zeer constant en profiteren regelmatig van het uitvallen van de coureurs van Ferrari en Red Bull. Alleen dan komen ze in aanmerking voor het podium, maar de Mercedes-coureurs zitten wel in iedere race klaar om te profiteren. "We scoren goede punten, ondanks dat we de snelheid missen om echt de strijd aan te gaan. Onze betrouwbaarheid is sterk. Daarom gaan we met een goed gevoel naar Silverstone. Dat circuit heeft ons altijd goed geleden, maar het is de vraag hoe dat met de nieuwe generatie auto zal zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS