Formule 1

Toto Wolff geeft strijd om wereldtitel nog niet op: "Lewis had tijdens de race de snelste auto"

Uitgegeven door Bart • 23 mei 2022 15:03 • Print artikel

Mercedes gaf in Barcelona tekenen van herstel en door de snelheid van de auto is de sfeer binnen het team 180 graden gedraaid. George Russell ging kort aan de leiding, Lewis Hamilton vocht zich van achteruit naar voren en Toto Wolff gaf een waarschuwing af dat het team de wereldtitel zeker nog niet uit het hoofd gezet heeft.

Lewis Hamilton


Eerder dit seizoen maximaliseerde Mercedes de punten door regelmatig te profiteren van het uitvallen van anderen. Onder meer Max Verstappen en Carlos Sainz vielen al meerdere keren uit. Tot meer dan een aantal derde plaatsen heeft het voor Mercedes nog niet geleid, maar de achterstand is zeker nog niet onoverbrugbaar. Bij de constructeurs leidt Red Bull met 195 punten, Mercedes staat achter Ferrari derde met 120 punten.

Wolff was na afloop van de race in Barcelona dan ook een stuk optimistischer gestemd. "We zien veel positieve signalen, maar we zijn zeker nog niet euforisch. Het was een solide race en we hebben Ferrari verslagen. Met Lewis hadden we zelfs de snelste auto op de baan. Daar moeten we op voortborduren. Stapje voor stapje gaan we vooruit en we willen weer om de overwinning mee gaan strijden."

"George heeft zich fantastisch verdedigd ten opzichte van Max. Hij koos telkens de perfecte positie en racete hard zoals we dat graag willen zien. Dat leidde tot een verdiend podium. Lewis had veel pech in de openingsronde, maar kwam vervolgens perfect terug. Het is niet makkelijk als je 50 seconden achter ligt, maar Lewis geeft nooit op en reed een zeer goede snelheid. Hij had voor de overwinning kunnen strijden."

Wolff is blij dat Mercedes na alle problemen het middenveld ontstegen is. "In Barcelona zijn we een halve seconde dichterbij de kop gekomen. We lagen een seconde achter en nu is dat nog maar een halve seconde. We hebben meer uit ons potentieel kunnen halen en hebben een grote stap gezet. Er komt vanuit onze kant zeker nog meer aan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS