Formule 1

Toto Wolff en Christian Horner bekvechten over crash Verstappen-Hamilton: Tactische fout of race incident?

Uitgegeven door Bart • 13 september 2021 17:20 • Print artikel

Na de eerdere crash in Silverstone tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton ging het in Monza opnieuw mis. Beide rivalen voor de wereldtitel kwamen elkaar hardhandig tegen in de eerste chicane. In de ogen van de stewards was Verstappen de hoofdschuldige en de Red Bull-coureur werd dan ook bestraft met een gridstraf van drie plaatsen bij de volgende race in Rusland.

crash Verstappen-Hamilton

Teambazen Toto Wolff en Christian Horner verdedigen natuurlijk hun eigen coureur. Wolff legt de schuld bij Verstappen en verschuilt zich achter de stewards, Horner vond het meer een race-incident. Op de officiŽle site van de F1 reageren de teambazen als volgt.

Wolff: "In het voetbal zou je praten over een tactische fout van Verstappen. Hij wist dat als Lewis voor hem zou komen, Lewis mogelijk de race zou kunnen gaan winnen. Voor Max was het duidelijk dat zijn actie in een crash zou eindigen. Als we dit niet goed aanpakken, zal dit zo door blijven gaan. In Silverstone hebben we al een crash op hoge snelheid gehad, nu eindigt een auto bovenop het hoofd van Lewis. Hoe ver willen we nog gaan?"

Lewis Hamilton

Horner was verbolgen over de uitlatingen van Wolff over Max Verstappen. "Het is teleurstellend dat Toto denkt aan opzet en een professionele fout. We hadden helemaal nooit in die positie mogen komen, maar we hadden een zeer slechte pitstop. Max had het momentum in de bocht en er was genoeg ruimte aan de buitenkant. Lewis geeft hem in bocht 1 nog genoeg ruimte, maar gooit daarna de deur dicht. Max zat ernaast en ik vind dat Max daar meer ruimte had moeten krijgen. Je kunt het beide kanten op uitleggen, maar ik vind het een race-incident."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS