Formule 1

Toto Wolff drukt Rosberg-geruchten de kop in: "George Russell en Lewis Hamilton gaan goed met elkaar om"

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2022 04:09 • Print artikel

Waar Valtteri Bottas nooit echt kon tippen aan Lewis Hamilton, slaagt George Russell daar in zijn eerste vijf races voor Mercedes wel in. In vier van de vijf races was Russell zijn 13 jaar oudere landgenoot de baas. In de WK-stand is het onderlinge verschil opgelopen tot 23 punten. In de media heeft dat geleid tot een vergelijking met het seizoen 2016 waarin Nico Rosberg en Hamilton het regelmatig met elkaar aan de stok kregen. Teambaas Toto Wolff geeft nu nadrukkelijk aan dat de situaties niet met elkaar te vergelijken zijn en dat Russell en Hamilton zeer goed met elkaar overweg kunnen.

George Russell Lewis Hamilton


In het begin van de samenwerking tussen Rosberg en Hamilton ging het nog allemaal goed. Zij kenden elkaar uit de karting en gingen als teamgenoten met elkaar om. Toen in 2016 de spanning om de wereldtitel toenam, ging het van kwaad tot erger. Volgens Wolff gaat dat nu zeker niet gebeuren.

"Ik zie twee coureurs die ervan genieten om samen te werken. Beiden presteren op een zeer hoog niveau. Dat heeft ons in een redelijke positie in het constructeurskampioenschap gebracht. Ik zou geen betere line-up weten voor ons team. Ik ben heel blij met deze twee coureurs. Hoe ze met elkaar samenwerken en hoe respectvol ze met elkaar omgaan."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS