Formule 1

Toto Wolff denkt erover na om Hulkenberg als reservecoureur vast te leggen: "Nico goede kandidaat voor Mercedes"

Uitgegeven door Bart • 3 augustus 2020 10:05 • Print artikel

De reservecoureurs van Mercedes kunnen ook als reservecoureurs voor Racing Point en Williams worden ingezet. De twee klantenteams rijden met Mercedes-motoren, maar kunnen in geval van nood Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez in de auto plaats laten nemen. Toch koos Racing Point voor Nico Hulkenberg als vervanger van de met corona besmette Sergio Perez. En de Duitser heeft indruk gemaakt, ook al kon hij door een defect niet aan de race beginnen.

Nico Hulkenberg


"Wat hij op vrijdag presteerde, was zeer sterk", reageerde Mercedes-teambaas Toto Wolff in gesprek met Motorsport Total. "Ook op zaterdag voldeed hij aan de verwachtingen. Daarmee heeft hij zichzelf terug op de kaart gezet. Hij heeft negen maanden niet in een Formule 1-auto gezeten en dan is deze prestatie heel degelijk. Het is heel jammer dat hij de race niet heeft kunnen rijden."

Wolff denkt erover na om Hulkenberg als reservecoureur vast te leggen. "Een Duitse coureur kan altijd interessant zijn. Nico is sowieso een goede kandidaat voor Mercedes. Ook als reservecoureur."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS