Formule 1

Toto Wolff bestudeert Manchester United: "Waarom kun je succes niet blijven herhalen?"

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2022 11:05 • Print artikel

Toto Wolff heeft aangegeven dat hij naar topteams in andere sporten kijkt om te leren van de huidige situatie bij Mercedes. Na acht wereldtitels op rij lijkt een negende titel bij de constructeurs uitgesloten. Vorig jaar maakte Max Verstappen al een einde aan zeven jaar een Mercedes-wereldkampioen bij de coureurs op rij.

Toto Wolff


Wolff zegt in de Financial Times dat hij bijvoorbeeld kijkt naar Manchester United en de succesformatie onder Sir Alex Ferguson. Die ploeg won tientallen bekers, maar werd al meer dan 10 jaar geen kampioen van Engeland meer. "Ik heb bestudeerd waarom geweldige teams niet in staat zijn om te blijven winnen. Waarom kun je succes niet blijven herhalen?"

"Geen enkel sportteam in wat voor sport dan ook heeft acht wereldtitels op rij behaald", vervolgt Wolff. "En daar zijn meerdere redenen voor. In de kern zit de mens die zelfvoldaan wordt. Je hebt dan niet meer dezelfde energie als daarvoor. Misschien ben je ook wel minder ambitieus."

Wolff leidde Lewis Hamilton naar zes wereldtitels en Nico Rosberg naar zijn titel in 2016. De dominantie van Mercedes was ongekend. "Als we onze dominantie hadden voortgezet, zouden we de Formule 1 vermoorden. Niemand zou er meer naar kijken."

De Oostenrijker krijgt de vraag voorgelegd wat het einde van de zegereeks met hem doet. "Ik krijg de vraag wel vaker. Hoe moeilijk is het? Ik heb veel dingen meegemaakt in mijn leven die ik eerder als moeilijk zou omschrijven. Dit komt daar zeker niet bij in de buurt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS