Formule 1

Toto Wolff beaamt gok met George Russell: "Door zijn startpositie konden we de gok nemen"

Uitgegeven door Bart • 10 mei 2022 04:07 • Print artikel

Mercedes liet George Russell zondag in Miami op de harde band beginnen. In de openingsfase van de race leek dat niet goed uit te pakken, want de Brit zakte na de start van P12 terug naar P15. Langzaamaan kwam de teamgenoot van Lewis Hamilton naar voren en de safety car na de crash van Lando Norris en Pierre Gasly kwam voor hem op een uitstekend moment. Daardoor kon Russell zelfs P5 afsnoepen van Hamilton.

George Russell Lewis Hamilton


Teambaas Toto Wolff geeft toe dat Mercedes een gok wilde nemen met de harde band voor Russell. "We hebben de punten gemaximaliseerd. Door de startpositie van George op P12, konden we de gok nemen om een lange eerste stint op de harde band te rijden. Dat pakte goed uit door de safety car, terwijl die juist ongelukkig was voor Lewis."

De Oostenrijker moest lijdzaam toezien dat Red Bull en Ferrari nog altijd een maatje te groot zijn. "We zijn momenteel het derde snelste team op de grid. Het is niet anders. We laten het in de kwalificatie nog niet altijd zien, maar in de races gaat het over het algemeen beter. We hadden een hele goede vrijdag, maar waardoor dat kwam weten we zelf ook nog niet zo goed. We gaan alle data analyseren en nemen de leermomenten mee naar Europa."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS