Formule 1

Toto Wolff baalt van slotrace: "Samenvatting van ons seizoen"

Uitgegeven door Bart • 20 november 2022 19:02 • Print artikel

Mercedes kwam er bij de laatste race van 2022 niet aan te pas. Lewis Hamilton had een aanvaring met Carlos Sainz en viel later uit, terwijl George Russell veel tijd verloor bij pitstops en moeite had met zijn banden. Teambaas Toto Wolff wil het het liefst zo snel mogelijk vergeten.

Hamilton Russell


"We waren vandaag het derde snelste team en het was gewoon echt niet goed", aldus Wolff voor de camera van Sky Sports F1. "Lewis verloor snelheid door schade en George ging snel door zijn banden heen. Dit is een goede samenvatting van ons seizoen."

"In de beginfase hebben we de banden oververhit", vervolgt Wolff. "De auto was wel goed, maar de rechter voorband ging er te snel doorheen. We wisten dat het hier in Abu Dhabi moeilijk zou worden. Gelukkig hebben we nog de spectaculaire 1-2 van BraziliŽ en hebben we dit seizoen in ieder geval een overwinning behaald."

Mercedes hoopt van dit seizoen te leren en komend jaar weer voor de titel te kunnen vechten. "We gaan deze auto bij de receptie zetten om iedereen eraan te herinneren hoe moeilijk het kan zijn. Nu moeten we karakter tonen. Op naar volgend seizoen en hopelijk zijn we dan weer terug in de top van het veld."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS