Formule 1

Toto Wolff accepteert dat Hamilton tijd nodig heeft om over Max Verstappen's overwinning heen te komen

Uitgegeven door Peter Vader • 25 oktober 2021 15:02 • Print artikel

Lewis Hamilton raakte gefrustreerd nadat hij in de laatste paar ronden van de Grand Prix van de Verenigde Staten niet voorbij Max Verstappen kon komen. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft gezegd dat hij en Lewis Hamilton allebei moeten "accepteren" dat Max Verstappen de Grand Prix van de Verenigde Staten won, hoewel dit verwerkingsproces niet lang zal duren. Mercedes is notoir succesvol geweest in Austin en won vijf van de vorige zes races tussen 2014 en 2019. Red Bull heeft dit jaar het gat echter gedicht en wist afgelopen weekend vol zelfvertrouwen de dominantie van Mercedes te doorbreken.

Start GP Verenigde Staten Circuit of the Americas

Mercedes werd verrast
Verstappen gaf zichzelf de beste uitgangspositie door op zaterdag de pole te pakken, maar Hamilton was sneller bij de start van de race en pakte de eerste plaats na de eerste bocht. Zowel Hamilton als Verstappen reden op mediums en het leek alsof de Red Bull het beter deed op deze compound. Hamilton worstelde om afstand te nemen van zijn kampioenschapsrivaal voordat Verstappen vroeg de pits inging voor zijn eerste set harde banden. Dat verraste Mercedes en dwong Hamilton om langer buiten te blijven en een andere strategie te proberen.

Binnen twee seconden
Het zag er inderdaad naar uit dat deze zet Hamilton in de kaart zou spelen toen hij binnenkwam voor zijn tweede set harde banden en hij met versere banden de laatste paar ronden inging. De zevenvoudig wereldkampioen liep snel in op Verstappen, kwam zelfs binnen een afstand van twee seconden en hij reed snellere rondetijden. Maar problemen met korrelvorming en vuile lucht maakten het voor Hamilton moeilijk om binnen het DRS-bereik te komen, waarbij Verstappen genoeg deed om zijn eerste plaats te behouden en zijn eerste overwinning in Austin te behalen.

“Ze verdienden het...”
Bij Mercedes moeten ze nu een manier vinden om volgende maand een deel van het gat in Mexico te dichten. Ze hebben twee weken om zich erop voor te bereiden en Wolff accepteert dat het team er even "overheen moet komen". Hij geeft echter toe dat het niet langer dan een half uur zal duren om verder te gaan. "We hebben niet gepraat", vertelde Wolff in een bericht van Express.co.uk. "We moeten er allebei overheen komen en dat gaat hooguit 30 minuten duren. De auto was gewoon niet snel genoeg op de mediums." Wolff sprak ook over de beslissing van Red Bull om Verstappen vroeg naar binnen te halen, wat hem deed denken aan wat Mercedes deed in Bahrein. "Ze gingen voor een super agressieve eerste stop. Dat was gedurfd, dat hebben wij in Bahrein gedaan", voegde hij eraan toe. "Ze deden het vervolgens ook in de tweede stint en wij dachten dat dat genoeg was om ze te pakken, maar ze verdienden het om vandaag te winnen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS