Formule 1

Toto Wolff: 'Minimale variatie in ontwerpen F1-auto's 2022'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2021 17:02 • Print artikel

Toto Wolff heeft met enige verbijstering toegegeven dat het ontwerp van de F1-auto's voor 2022 'zo beperkt' is en dat de onderlinge verschillen vooral cosmetisch zullen zijn.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Een prototype van de nieuwe F1-auto voor 2022 werd aan de vooravond van het Britse Grand Prix-weekend onthuld op het circuit Silverstone, compleet met 18-inch banden en een voorvleugel met geïntegreerde eindplaten.

De auto's, met ground-effect-aerodynamica, zijn bedoeld om betere, meer spannende races te creëren, omdat ze auto's in staat moeten stellen om elkaar dichter te volgen en dus makkelijker in te halen.

Maar Wolff, mede-eigenaar en teambaas van het Mercedes F1-team, gelooft dat de strakke regelgeving zal betekenen dat de auto's er zeer gelijkaardig zullen uitzien en de belangrijkste verschillen beperkt zullen zijn tot de kleurstelling. "Ik denk dat je heel kleine variaties op een thema zult krijgen", zei de Oostenrijker, geciteerd door GP Fans. "De verschillen zullen ongetwijfeld onder de huid van de auto zitten. Wat jammer is, is dat we een weg inslaan waar de vorm zo beperkt is, dat het de kleurstelling zal zijn die het grootste verschil zal maken tussen de auto's."

"Ze zien er een beetje retro uit. Het lijkt een beetje op een IndyCar uit de jaren negentig, van die dingen waar Zak (Brown, teammanager McLaren, red.) een garage vol mee heeft. Ik denk dat de auto er wel cool uitziet, maar hij ziet er ook behoorlijk retro uit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS