Formule 1

Toto Wolff: "Je weet nooit wat Max Verstappen in de eerste bocht kan"

Uitgegeven door Bart • 21 november 2021 08:56 • Print artikel

Na alle protesten en woorden over en weer kon de blik zaterdagmiddag op de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar. Lewis Hamilton bleek veruit de snelste, maar het verschil in topsnelheid met Red Bull was niet zo groot. Samen met Max Verstappen start de Brit zondag op de eerste startrij. De run naar de eerste bocht zal interessant worden en dat weet ook Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Max Verstappen


In Mexico kende Verstappen een uitstekende start. Wie weet kan hij dat in Qatar herhalen. "We zijn heel blij met de pole van Lewis", aldus Wolff in een reactie aan Sky Sports F1. "Het verschil in de kwalificatie geeft een vertekend beeld vanwege de late gele vlag. Al verbeterde Verstappen zich nog wel. Ik hoop dat we een voordeel kunnen halen uit het feit dat we met twee auto's strijden tegen één van Red Bull."

Wolff zag dat Red Bull wel degelijk sterk was. "Red Bull had op het rechte stuk echt een goede snelheid. Dat was door de grotere achtervleugel wel verrassend. Ze hebben echt iets gevonden in de prestatie van de motor."

De start kan wel eens cruciaal worden. "We staan met één en drie aan de goede kant van de baan. Wie weet kan Valtteri voor de eerste bocht voorbij aan Max. Dat biedt zeker kansen. Aan de andere kant weet je nooit wat Max in de eerste bocht kan. We gaan het zien."

Wie wint de Grand Prix van Qatar?


Wie wint de Grand Prix van Qatar? Volg jij de F1 op de voet en ben je een fan van een bepaalde F1-coureur, speel dan eens mee en voorspel wie de Grand Prix van Qatar wint? Kijk dan HIER en doe eens een voorspelling.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS