Formule 1

Toto Wolff: 'In de achtervolging zijn is erg plezierig voor Mercedes'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 april 2021 09:13

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat de nieuwe status van zijn team als uitdager van Red Bull 'erg plezierig' is en dat het het teamuit Brackley 'opgehitst' heeft op een manier die het sinds 2013 niet meer heeft meegemaakt.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


In Bahrein pakte Lewis Hamilton nipt zijn eerste overwinning van het seizoen, maar Red Bull's RB16B bleek de snelste auto in Sakhir, een teken dat de greep van de Duitse equipe op de F1 weleens snel ten einde zou kunnen komen.

Mercedes heeft toegegeven dat F1's zoektocht om de downforce te verminderen voor dit jaar door de invoering van een reeks wijzigingen in de regels een negatieve invloed heeft gehad op zijn W12, waardoor het team kwetsbaar is in het kielzog van zijn rivaal.

Maar Wolff zegt dat Mercedes de nieuwe rol van uitdager graag aanneemt in zijn achtervolging op rivaal red Bull. "Op een bepaalde manier is er een gevoel binnen het team dat we heel erg genieten van de nieuwe omstandigheden", vertelde Wolff aan Motorsport.com. "En op papier ligt Red Bull misschien wel voor hun hele pakket."

"Het is aan hen om te verliezen, aan ons om te winnen, want als je de snelste auto hebt, moet je dat ook waarmaken. We moeten inhalen. We moeten onze uiterste best doen en en meer snelheid vinden. Maar strikt genomen zijn we op het circuit de op één na beste."

Wolff zei dat de nieuwe status van zijn team een nieuwe dosis energie in het team heeft gebracht die het voor het laatst voelde in 2013, toen hij voor het eerst aan het roer stond van Mercedes. Dat jaar daagde het Red Bull voor het laatst uit voor de wereldtitel.

"De funfactor van ons in de jacht is erg plezierig, omdat het een nieuwe situatie is. We omarmen deze kans", zei hij. "Dat is sinds 2013 niet meer het geval geweest. En ik hield van dat seizoen. Ik heb het in het team gezegd dat ik me dezelfde motivatie voel als toen ik bij dit team begon. Destijds domineerde Red Bull: het ging gewoon het vierde kampioenschap winnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS