Formule 1

Toto Wolff: "Ik denk nog iedere dag aan het moment dat Max Verstappen de wereldtitel won"

Uitgegeven door Bart • 16 augustus 2022 09:50 • Print artikel

We zijn inmiddels negen maanden verder, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt nog altijd aan de cruciale race in Abu Dhabi te denken. In december pakte Max Verstappen daar in de laatste ronde de wereldtitel ten koste van Lewis Hamilton. Wolff heeft altijd gezegd dat zijn coureur bestolen is, maar geeft nu aan er wel vrede mee te hebben.

Max Verstappen


"Ik denk er nog iedere dag aan", aldus Wolff in gesprek met Autosport.com. "Maar ik heb er wel vrede mee dat Max wereldkampioen is geworden. Hij is een waardig kampioen en verdiende de titel. Ik heb alleen mijn bedenkingen bij hoe het op die dag tot stand gekomen is en of alles sportief verlopen is."

Wolff wijst met name naar de beslissingen van oud-racedirecteur Michael Masi. "Ik hou van de sport, maar het moet wel eerlijk verlopen. Op die dag was dat niet het geval."

Inmiddels is Masi vervangen door het duo Niels Wittich en Eduardo Freitas en heeft Mohammed Ben Sulayem het stokje als FIA-voorzitter overgenomen van Jean Todt. Wolff: "Ik denk dat Mohammed Ben Sulayem een duidelijke route uitstippelt. Iedere persoon die hij aanstelt heeft positieve kanten. Het primaire doel is transparant zijn en ik zie goede dingen gebeuren. De nieuwe organisatie moet zijn weg nog vinden en daarbij zullen de nodige hobbels op de weg zijn, maar ik ben blij met hoe het gaat. Ze zijn open-minded en niet eigenwijs. Voor mij zijn ze transparant, eerlijk en integer."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS