Formule 1

Toto Wolff: "De toekomst van George Russell hangt van 2021 af"

Uitgegeven door Bart • 22 november 2020 05:02

George Russell wordt gezien als één van de grote talenten in de Formule 1. De 22-jarige Brit kreeg al lof toegezwaaid van Lewis Hamilton en Fernando Alonso, maar vindt zich door de magere Williams steevast terug aan de staart van het veld. In de kwalificatie is Russell nog niet verslagen door een teamgenoot. Zowel Robert Kubica als Nicholas Latifi kreeg dat niet voor elkaar. Mercedes-teambaas Toto Wolff is maar wat tevreden met Russell, maar heeft vanwege de aanwezigheid van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas geen stoeltje voor hem beschikbaar.

George Russell


"Voor George hangt het allemaal van volgend seizoen af", reageerde Wolff voor de camera van Sky Sports F1. "Aan de andere kant zijn we loyaal naar onze huidige coureurs. We hebben alles aan hen te danken, waardoor zij de eerste mogelijkheid krijgen. Daarna komt George in beeld en we hebben hem hoog zitten voor de toekomst."

Russell ging in Imola vreselijk in de fout door achter de safety car de muur in te spinnen. "Hij heeft de persoonlijkheid om heel hard voor zichzelf te zijn. Dat is een kenmerk van een grote coureur, je moet met je fouten kunnen dealen en ze achter je kunnen laten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS