Formule 1

Toto Wolff: “Ik denk dat ik mijn waarden heb op het gebied van eerlijkheid"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 augustus 2022 05:28 • Print artikel

Toto Wolff zag in 2021 het wereldkampioenschap tijdens de laatste race in Abu Dhabi bij zijn coureur Lewis Hamilton door de vingers glippen. Het was Max Verstappen die door middel van de safetycar meedogenloos toesloeg en de Brit inhaalde. De Mercedes-teambaas zegt nog elke dag te denken aan het verlies van die titel in Bahrein.

Max Verstappen World Champion

“Ik denk er elke dag aan. Maar ik heb rust gevonden in het feit dat Max de titel gewonnen heeft. Hoe het verlopen is”, aldus Wolff tegenover Autotrader. “Ik denk dat ik mijn waarden heb op het gebied van eerlijkheid en voor sportieve eerlijkheid. Dit is wat mij de fundamentele liefde levert voor de sport. En toen werd mij tegen de enkels geschopt op die specifieke dag.”

Uiteindelijk werd Michael Masi vervangen, die het controversiële besluit nam om alsnog te laten racen en de safetycar naar binnen te halen. “Ik denk dat Mohammed Ben Sulayem, de manier hoe hij ingehuurd werd, voor mij de richting toont”, vervolgt de Mercedes-teambaas. “Iedere persoonlijkheid heeft zijn randjes. En ik denk dat het hoofddoel is om transparant te zijn, het leveren van een goed framework, dat is wat ik zie gebeuren. Gaan er hobbels op de weg komen, omdat Mohammed’s organisatie op zijn plek moet vallen en iedereen zijn rol moet vinden? Ja, zeker. Maar ik ben blij met hoe het gaat. Ze zijn open minded. Ze hebben geen opinie. Persoonlijk, transparant, eerlijk en integriteit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS