Formule 1

Toto Wolff ziet Suzuka met vertrouwen tegemoet: "Onze focus ligt op het maximaliseren van het pakket, onze voorsprong..."

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2023 17:02

Alle energie is bij Mercedes nu gericht op de Grand Prix van Japan. Mercedes-teambaas Toto Wolff: “Ik probeer alle actie en motivatie nu naar Suzuka over te brengen. Dat is absoluut wat we willen zien. Het was een klein foutje in de laatste ronde van George en dat zal het voor hem nog pijnlijker maken. Ik weet dat hij sterker zal terugkomen, dat hij compleet zal terugveren”. Vooruitkijkend op de Japanse Grand Prix van komend weekend op Suzuka vervolgde Wolff in de racepreview van Mercedes: “Over een paar dagen hebben we weer een race. Japan is altijd een uniek evenement met zeer gepassioneerde fans. Het circuit is ongelooflijk uitdagend en de coureurs racen er graag op. De marges waren zo klein in Singapore, dus we mikken op een nieuwe uiterst competitieve wedstrijd in Suzuka. Tijdens de laatste race hebben we wat terrein in het constructeurskampioenschap verloren aan Ferrari”, merkte de Oostenrijker op. “Maar we kijken vooruit en niet achterom. Onze focus ligt op het maximaliseren van het pakket dat we hebben en het scoren van zoveel mogelijk punten. Als we dat doen, heb ik er vertrouwen in dat we onze voorsprong kunnen vergroten”, besluit Toto Wolff.

Toto Wolff F1 MercedesToto Wolff over Japan: “We kijken vooruit en niet achterom. Onze focus ligt op het maximaliseren van het pakket dat we hebben en het scoren van zoveel mogelijk punten in Suzuka"

Wolff heeft gelijk als hij beweert dat de verschillen erg klein zullen zijn in Suzuka. Het belooft een uiterst competitieve finale van het seizoen 2023 te worden. Het is beslist iets om naar uit te kijken. Iedereen verwacht en gunt Max Verstappen zijn derde wereldtitel, die hij in Japan wel eens zou kunnen gaan verzilveren. Maar iedereen kijkt ook met argusogen naar wat er zich achter de Nederlander afspeelt, want wie zijn er nog meer kandidaat om een Grand Prix-winnaar te worden? Komt George Russell in Japan als eerste over de finish? Of wordt het eindelijk Lando Norris? Of een bijzonder goed presterende Oscar Piastri? En wat gaat Liam Lawson laten zien? Die gaat ook als een raket omhoog. Net als hij deed in al de kampioenschappen waarin hij deelnam.

Het is dus niet alleen Mercedes die een heropleving meemaakt. Ook McLaren en Williams zijn teams die het magische elixer weer hebben gevonden. Evenals Aston Martin, dat de ene keer een uitstekende prestatie levert en de volgende keer weer loopt te tobben. Vlak Alonso en zijn team echter niet uit, hij kan beslist voor een verrassing zorgen. Na Suzuka weten we het…

Mercedes_Lewis_Hamilton_P3_podium_Singapore foto 1

Mercedes_Lewis_Hamilton_P3_podium_Singapore foto 2

Mercedes see you in SuzukaMercedes: "See you in Suzuka!"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS