Formule 1

Toto Wolff over nieuwe upgrades: "Je kunt niet eenvoudig de Red Bull kopiŽren"

Uitgegeven door Bart • 15 juni 2024 05:02

Mercedes lijkt profijt te hebben van de recente updates aan de auto en in Barcelona volgt de volgende upgrade voor de W15. George Russell pakte in Canada pole position en had de race kunnen winnen. Het is en totaal ander beeld dan eerder dit seizoen toen Russell en Lewis Hamilton ver verwijderd bleven van Max Verstappen. Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt de weg verder omhoog in te kunnen slaan.

George Russell


"Ik maak me altijd een beetje zorgen als je je laat meeslepen als alles op zijn plaats lijkt te vallen", zegt Wolff op de website van de F1. "Dit is gewoon een moeilijke sport. We zien een positieve ontwikkeling sinds drie races en alles lijkt nu logischer. De stopwatch laat dat ook zien."

Wolff gaat dieper in op hoe Mercedes met de problemen omgaat. "Er bestaat geen wondermiddel in de Formule 1. Je moet constant hard werken om de begrijpen wat je problemen zijn. Iedereen zal moe worden van deze woorden, maar je kunt de ontwikkeling niet omgekeerd doen. Je kunt niet eenvoudig de Red Bull kopiŽren en zeggen dat onze auto precies zo moet worden. Je moet je door de problemen heen werken. Het leek allemaal niet te correleren tussen de windtunnel en het circuit. De auto was zo moeilijk om te besturen en het stuiteren kwam ook weer terug. Daarna kregen we een idee wat we misten en we zijn die weg ingeslagen."

In Barcelona komt Mercedes opnieuw met een upgrade voor de W15. "Vanaf Imola hebben we echt goede stappen gezet en de nieuwe onderdelen werken. Dat is iets waar we de laatste jaren zoveel moeite mee hadden. De nieuwe onderdelen in Barcelona zouden ons verder moeten helpen. Hopelijk zetten we deze positieve ontwikkeling door. Hoeveel beter we nu worden weet ik niet. Soms werkt alles zo goed samen dat je veel efficiŽnter wordt en dan kun je ook de rijhoogte optimaliseren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS