Formule 1

Toto Wolff over de ideale coureur voor Mercedes, Verstappen of Leclerc? “Er kan van alles gebeuren..."

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juli 2024 10:33

Nu Mercedes sinds Spielberg eindelijk weer meedoet aan de kop van het veld, is de commotie rondom het team van de Silberpfeilen en met name rondom het vertrek van Lewis Hamilton, een beetje geluwd. Toto Wolff wierp daarom in Silverstone enig licht op de toekomst van Mercedes in de F1. De Oostenrijkse teambaas gaf aan dat het nog wel enige tijd zal duren voordat de vervanger van Lewis Hamilton voor 2025 bekend wordt gemaakt. Er zijn steeds minder kandidaten voor het vrij te komen stoeltje van Hamilton. Mercedes ziet zich dus een beetje beperkt tot een handjevol bekende namen, maar Toto Wolff haastte zich om te benadrukken: “Er kan nog steeds van alles gebeuren ”.

Charles Leclerc of Max VerstappenDe ideale coureur voor Mercedes: Charles Leclerc of Max Verstappen?

Overstap met consequenties
De opzienbarende overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari, blijft zijn consequenties hebben voor het leven in de paddock. Er wordt volop gespeculeerd over zijn opvolger. Vele bekende namen worden aan Brackley gekoppeld. Van Carlos Sainz tot Andrea Kimi Antonelli, maar ook Max Verstappen en Fernando Alonso. En zelfs Ferrari’s ‘love baby’ Charles Leclerc wordt in verband gebracht met de Silberpfeilen.

Voor wie de voorkeur?
Toen Toto Wolff werd gevraagd voor wie hij de voorkeur zou hebben – Max Verstappen of Charles Leclerc – antwoordde hij: “Het is een oneerlijke vraag, omdat ik de coureurs van andere teams nooit te veel zou willen beoordelen. Ze zijn allebei erg goed en elk team zou blij zijn met één van beide. Charles Leclerc is tot 2028 vastgelegd als Ferrari-coureur. Met Verstappen…, dat weten we eigenlijk niet. Laten we onze opties openhouden. We zitten er niet op te wachten, dat hebben we nooit gedaan, ons doel is om een snellere auto te hebben. Ik denk dat Lewis en George competitief zullen zijn, net als iedereen die volgend jaar voor ons rijdt, of het nu Kimi Antonelli, Verstappen of wie dan ook is."

"Maar dingen kunnen veranderen...”
Max Verstappen heeft herhaaldelijk onderstreept dat zijn toekomst nog steeds bij Red Bull ligt. De recente wrijvingen tussen Jos Verstappen en Christian Horner en het steeds kleiner wordende verschil tussen de RB20 en zijn rivalen, kunnen Verstappen echter doen verwijderen van het Red Bull-team. Toto Wolff haakte hierop in met: "Het meest waarschijnlijke scenario is dat Max bij Red Bull blijft. Maar dingen kunnen veranderen...”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS