Formule 1

Toto Wolff nog niet tevreden met zijn team: “Het is niet geweldig, we staan te ver achter de leiders”

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juni 2024 12:12

Het had er alle schijn van dat Mercedes de weg naar de top van het veld weer had gevonden, zeker na de knappe pole position van George Russell in Canada. In Spanje lijkt het team niet een nieuwe stap te kunnen zetten. In de kwalificatie reden Lewis Hamilton en Russell weliswaar naar de tweede start rij, maar teambaas Toto Wolff is niet tevreden met dit resultaat.

Toto Wolff

Pas de laatste weken lijkt Mercedes de lijn naar boven te hebben gevonden, want het seizoen begon ronduit belabberd voor de formatie uit Brackley. Op vrijdag liet het team een erg sterk tempo zien, waarbij ze zelfs de koppositie in handen hadden na de eerste dag in Barcelona. In de kwalificatie moesten ze toch Lando Norris en Max Verstappen voor zich dulden.

Wolff is nog niet erg optimistisch over de prestaties van de Duitse renstal. In gesprek met Sky Sports legt hij uit waarom: "Het is niet geweldig. De derde en vierde plaats hadden ook P5 en P6 kunnen zijn, want het dicht bij met de Ferrari's. We staan drie tienden achter de leiders, zo zag het er vrijdag niet uit en misschien zijn we daardoor te optimistisch geweest. Over het algemeen is het een solide prestatie, maar niet meer dan dat. De verschillen zijn erg klein. Het gaat alle kanten op. Ik ben blij dat het de goede kant opging voor Lewis."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS