Formule 1

Toto Wolff maakt Max Verstappen-grap als Mercedes-stoeltje 'interessant wordt voor velen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juli 2024 05:02

Toto Wolff gelooft dat de verbeterde prestaties van Mercedes de aandacht van Max Verstappen hebben getrokken op Silverstone.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1

Met twee overwinningen op rij betekent de huidige vorm van het team uit Brackley dat het vervangen van Lewis Hamilton weleens een stuk makkelijker zou kunnen zijn als het team op zoek is naar een vervanger elders op de grid.

Toto Wolff heeft er geen geheim van gemaakt dat hij Max Verstappen weg wil lokken bij Red Bull. De Nederlandse coureur staat tot 2028 onder contract bij het team uit Milton Keynes, hoewel er bepaalde contractclausules van kracht zijn als Verstappen besluit dat hij weg wil bij Red Bull.

"Het heeft geen invloed op onze manier van denken", vertelde Wolff de media na de racewinst in Silverstone. "Ik heb altijd gezegd dat we een auto nodig hebben die snel gaat en als we een auto hebben die snel is, worden we interessant voor veel coureurs.”

"Maar in zekere zin denk ik dat we rustig moeten blijven en het seizoen moeten voortzetten en ons moeten blijven focussen op de auto en dan moeten kijken of de opties nog steeds hetzelfde zijn. Maar het is niet zo dat we alles op zijn kop moeten zetten."

Op de vraag of de overwinning iets zou veranderen aan de rijdersmarkt, om meer coureurs te interesseren voor het vacante stoeltje, glimlachte Wolff terwijl hij over de paddock wees in de richting van de hospitality unit van Red Bull. "Max heeft tijdens de race veel gelegenheid gehad om naar de auto te kijken", zei Toto Wolff met een grijns.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS