Formule 1

Toto Wolff blijft Max Verstappen uitdagen: "Hij had alle tijd om de Mercedes te observeren!"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 juli 2024 10:29

Op Silverstone boekte Mercedes, na Spielberg, zijn tweede overwinning op rij. Op een moeilijk circuit, onder moeilijke omstandigheden, is het de meest succesvolle coureur op de grid die oppermachtig is. Lewis Hamilton maakte een einde aan een periode zonder overwinningen, die bijna drie jaar had geduurd door vlak voor de ogen van al zijn fans de bovenste trede van het podium te veroveren. Een verhaal dat in een Netflix-movie niet zou misstaan, zeker gezien zijn overstap naar Ferrari aan het einde van dit jaar. En dat is precies de reden dat Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn eigen race tegen de klok rijdt met als doel: Max Verstappen in een Mercedes laten rijden!

Toto Wolff F1 Mercedes teambaasToto Wolff blijft Max Verstappen uitdagen: "Hij had alle tijd om de Mercedes te observeren"

Verstappen opnieuw uitgedaagd
De Oostenrijkse Mercedes-teambaas is er heel open over en Toto Wolff daagde daarom Max Verstappen opnieuw uit na de GP van Silverstone. De Mercedes-teambaas verpakte zijn uitnodiging deze keer met veel humor door tegen de aanwezige journalisten te vertellen dat de Nederlander de W15 beslist goed zal hebben kunnen bekijken gedurende zijn langdurige achtervolging tijdens de Britse Grand Prix. De namen waar het momenteel om gaat zijn die van Sainz, Antonelli en Verstappen, maar het is de Nederlander die de grootste voorkeur geniet.

"Veel tijd gehad om..."
Toto Wolff na afloop: “Ik heb altijd gezegd dat we een snelle auto nodig hebben en dat als we een snelle auto hebben, we er een coureur in zullen stoppen en dat we dan de interesse van veel andere coureurs zullen hebben. Ik denk dat we ons huidige niveau hebben bereikt door kalm te blijven en onverstoorbaar verder te gaan met het seizoen. Ik weet het verder niet, Max (Verstappen, red.) heeft tijdens deze race veel kansen gehad om onze auto te observeren."

"We kijken uit naar..."
“In Oostenrijk waren we niet ver weg. Als je kijkt naar het gat vóór de auto, bedroeg dat twee tienden. Eerlijk gezegd hadden we dit resultaat op Silverstone niet verwacht omdat we slechts kleine aanpassingen aan de auto hadden doorgevoerd. We kijken ernaar uit om in Boedapest of Spa te racen. We hebben redenen om te denken dat wat we nu doen het juiste is ”, besloot de blije Oostenrijker, waarvoor het tij eindelijk gekeerd lijkt zijn.

Lewis Hamilton achtervolgd door Max Verstappen
Lewis Hamilton achtervolgd door Max VerstappenBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS