Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Total 24 Hours of Spa geannuleerd: "Keuze van de regering volledig gerespecteerd! Een nieuwe datum..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 april 2020 14:07 • Print artikel

De editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa, die gepland stond van 23 tot en met 26 juli is officieel uitgesteld, omdat de Belgische regering restricties vanwege het Coronavirus heeft opgelegd voor grote evenementen tot het einde van augustus. De legendarische 24 uursrace kwam onder druk te staan door de aankondiging van de Belgische premier, dat publieke samenkomsten voorlopig nog niet toegestaan zijn.

24 heures Spa Francorchamps

In een statement laat de organisator van het evenement SRO België weten dat het de keuze van de regering volledig respecteert en de race naar een latere datum verplaatst zodat aan de richtlijnen wordt voldaan. “Met zoveel hard werk en passie die al geïnvesteerd is in de lange voorbereiding van het evenement, is het natuurlijk teleurstellend dat het niet gehouden kan worden op de traditionele datum”, aldus het statement van SRO. “De veiligheid van onze fans en deelnemers is van het grootste belang. Een nieuwe datum wordt definitief gemaakt met het circuit en we gaan het zo snel mogelijk aankondigen. Met hetzelfde niveau aan toewijding richten wij ons nu op een spektakel van wereldklasse in de herfst van 2020.”

Het uitstel gaat van invloed zijn op de kalender van de zowel de GT World Challenge in Europe als het International GT Championship. Het is onduidelijk waar Spa op de kalender gaat passen en of andere evenementen op de kalender daarbij worden geannuleerd of verplaatst.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS