Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Total 24 Hours of Spa by night

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2020 00:43 • Print artikel

24 Hours of Spa by night. Kevin Estre zette de #47 KCMG Porsche bovenaan de tabellen tijdens de nachttrainingen voor de editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa, met een tijd van 2’22.370. De Fransman stapte samen met teamgenoten Richard Lietz en Michael Christensen over naar de equipe van KCMG, om er zo hun zege van 2019 te verdedigen. Eerder op donderdagavond hadden ze al een plaatsje in SuperPole veroverd, en met de snelste tijd tijdens de 90 minuten nachttraining gaven ze duidelijk blijk van hun ambities.Maro Engel tikte als tweede aan in de #4 Mercedes-AMG Team HRT bolide, gevolgd door thuisrijders Laurens Vanthoor (#98 ROWE Porsche) en Maxime Martin (#188 Garage 59 Aston Martin). Laatstgenoemde was ook de snelste van de Pro-Am rijders.

Frederik Schandorff bleek de snelste van de Silver Cup-rijders. Aan het stuur van de #78 Barwell Lamborghini zette hij de negende tijd algemeen. De snelste van Am Cup runners was Marco Seefried (#918 Herberth Porsche), 43ste algemeen.

De nachttraining volgde snel na de kwalificaties, waarin de #31 Audi Sport Team WRT bolide de snelste van de 20 wagens voor de SuperPole was. Eerder op de avond had Frikadelli Racing nog een lastminute wijziging in zijn line-up doorgevoerd. Op de #22 Porsche zal Jörg Bergmeister de plaats van Timo Bernhard innemen. Deze laatste bleek niet in staat om tijdig een negatieve Covid-19 test voor te leggen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS