Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Total 24 Hours of Spa 2019, Frédéric Vervisch: "We zijn van ver teruggekomen"

Uitgegeven door Peter Vader • 2 augustus 2019 11:50 • Print artikel

Net als vorig jaar, zijn Frédéric Vervisch en zijn teamgenoten Markus Winkelhock en Christopher Haase geëindigd op de vierde plaats overall bij de Total 24 Hours of Spa, vlak bij het podium. Net als vorig jaar, speelde het Audi Sport Team Saintéloc-trio een hoofdrol, waarbij het regelmatig om de zege streed op Spa-Francorchamps. En net als vorig jaar, voelde Frédéric Vervisch zowel tevredenheid als ontgoocheling.

24H Spa 2019 Audi R8 LMS GT3 Vervisch Winkelhock Haase Foto Jules Benichou
Knappe vierde plaats, maar net geen podium voor de Audi Nr25 van Vervisch, Winkelhock en Haase. Foto SRO | Jules Benichou.

“Het is altijd jammer om zo dicht bij het podium te eindigen”, erkent de Kortrijkzaan, die enkele knappe stints afwerkte in de regen op het circuit van Spa-Francorchamps. “Maar we komen eigenlijk van erg ver! We kenden een zeer lastige voorbereiding en, eerlijk gezegd, was ik niet echt optimistisch voor de start. We hebben een hele reeks technische problemen gehad tijdens de trainingen en bovendien was ook de snelheid niet daar. De regen heeft ons geholpen en op een bepaald ogenblik kon ik de leiding overnemen in de regen en in het holst van de nacht een kloofje slaan. Toen maakten we echter een foute bandenkeuze en daarnaast verloren we ook heel wat tijd met een safetycar op zondagmiddag. We hebben geen perfect parcours afgelegd, maar nogmaals, deze vierde plaats – die eveneens het beste resultaat was voor een Audi – is zeer goed gezien de omstandigheden!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS