Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Total 24 Hours of Spa, Audi en Vervisch net niet op het podium, pech voor Team WRT

Uitgegeven door Peter Vader • 31 juli 2019 11:50 • Print artikel

We waren getuige van een editie van de TOTAL 24 Hours of Spa die zonder twijfel een plaatsje in de geschiedenisboeken zal krijgen! Naast een nooit eerder gezien deelnemersveld van 72 auto’s van 11 verschillende automerken, werd de jaargang 2019 getekend door de typische weersomstandigheden waar Spa-Francorchamps om bekend staat. Zo lag de wedstrijd op zondag bijvoorbeeld meer dan vijf uur en 45 minuten stil vanwege de overvloedige regenval.

Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS 24H Spa 2019

P4 na zware strijd
Na een ongelooflijke zware strijd, eindigde de race die twee keer de klok rondging (24 uur), voor het eerst sinds 2011 zonder dat er een Audi-team op het podium stond. De R8 LMS van het Audi Sport Team Saintéloc bestuurd door de Duitsers Markus Winkelhock en Christopher Haase en de Belg Frédéric Vervisch, was met een vierde plaats de beste vertegenwoordiger van het merk met de vier ringen. Op een kwartier voor het einde was het de Audi #1 van het Audi Sport Team WRT, op P4 en volop in strijd voor het podium, die over de beste kaarten leek te beschikken. Ondanks een kleine schuiver van Nico Müller in Les Combes. Helaas werd René Rast van de baan geduwd door een Porsche, wat meteen ook het einde betekende voor het uitstekend rijdende trio Rast-Frijns-Müller.

Rik Breukers twaalfde!
Eerder, in het holst van de nacht, verloor de #2 van Dries Vanthoor, Alex Riberas en Frank Stippler eveneens veel tijd nadat de wagen werd aangereden door een BMW, zonder dat Dries Vanthoor enige blaam trof. Daardoor was het uiteindelijk de #10 van het Belgian Audi Club Team WRT die als best geklasseerde “Belgische” Audi de wedstrijd afsloot, dankzij de twaalfde plaats van Charles Weerts-Rik Breukers-Norman Nato, op slechts één ronde van de winnaars. De #17 van Shae Davies-Paul Petit-Alex Mac Dowall eindigde op een 34e plaats en als vijfde in de Silver Cup.

Vier auto's aan de finish!
En al konden de troepen van Vincent Vosse hun ontgoocheling moeilijk verbergen, toch waren de vier wagens van Team WRT geklasseerd en bevestigt het Belgische team daarmee dat er met hen nog steeds rekening gehouden moet worden!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS