Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Topweekend voor Thijmen Nabuurs en Jop Rappange op Misano; twee podiums en volop meedoen in de titelstrijd!

Uitgegeven door Peter Vader • 12 augustus 2020 12:05 • Print artikel

Thijmen Nabuurs heeft samen met teamgenoot Jop Rappange en het V8 Racing team uitstekend gepresteerd tijdens het tweede weekend van het GT4 Euroseries seizoen. Op het Italiaanse circuit van
Misano finishte Nabuurs aan boord van de Camaro GT4.R in beide wedstrijden op het podium van de Silver Cup, de hoogste klasse binnen het Europese kampioenschap.

Thijmen_Nabuurs_Job_Rappange_P2_podium misano

Amper twee weken na een succesvol internationaal debuut op Imola kwam het veld vol met Aston Martins, Porsche’s, BMW’s, Mercedes’ en de Amerikaanse Camaro opnieuw in actie op een baan die de jonge Nabuurs nog niet kende. Het leek hem, en zijn teamgenoot Rappange niet te deren in de kwalificatie want met een uitstekende run zette Nabuurs de tweede tijd neer terwijl teamgenoot Rappange ervoor zorgde dat de andere wedstrijd vanaf de vijfde plek zou worden gestart.

Thijmen_Nabuurs_actie

De eerste race werd op zaterdagmiddag verreden waarbij Nabuurs dus vanaf de eerste rij van start mocht gaan. Zoals verwacht kon de V8 Racing coureur meteen vol in de strijd met pole-position man Theo Bouet in de AGS Aston Martin en de Turkse Borusan Automotiv BMW achter hem. En hoewel het tempo extreem hoog lag bleek Nabuurs makkelijk in staat te volgen en zelfs de druk op de Fransman op te voeren. “Ik kon samen met de Aston Martin wegrijden en ik was ondanks de hoge snelheid continue bezig met banden sparen, remmen sparen en zorgen dat we de hele race een goede auto zouden houden.” Het liep volgens plan tot het moment dat een losgeschoten olieleiding in het motorcompartiment ervoor zorgde dat de vooruit onder zat en het zicht werd ontnomen.

Job_Rappange_P2_pitstop crew V8 Racing

“Ik zag letterlijk niets meer en verloor twee plaatsen en meer dan tien seconden op weg naar de pits.” Daar werd, tijdens de verplichte rijders wissel, het probleem snel verholpen zodat Rappange alsnog de strijd aan kon gaan om het podium in de Silver Cup. “Het team was supersnel in de pits en Jop kon gelijk vechten om de vijfde plaats overall en de derde plek in de klasse. Een super resultaat, ook al had er natuurlijk iets meer ingezeten”, aldus Nabuurs.

Thijmen_Nabuurs_achtervolgd

Dat er meer in zat bleek wel in de tweede race, verreden op zondagmorgen. Ditmaal mocht Rappange de race starten en raakte meteen in een fiks gevecht verwikkeld om de derde, vierde en vijfde plek. Met een uitstekend tempo en twee goede inhaalacties lanceerde hij Nabuurs voor de tweede stint van de wedstrijd. Die stelde niet teleur want niet alleen waren zijn rondetijden uitstekend, ook zijn inhaalacties waren goed. “Ik kon gelijk aan de bak en het tempo was erg goed. Het was nog even complex want bij een inhaalactie op een Porsche raakte ik hem en moest ik de derde plek weer teruggeven, waardoor ook de auto op de vijfde plek mij voorbij kon.” Gelukkig herpakte Nabuurs zich vrijwel meteen en vocht hij zich niet alleen meteen terug naar de derde plaats maar zette hij koers naar de BMW op de tweede plek.

Thijmen_Nabuurs_Job_Rappange_P2_finishvlag

De Camaro was inmiddels de snelste auto op de baan en met nog 10 ronden te gaan nam Nabuurs de tweede plek over. Er was niet genoeg tijd meer om voor de overwinning te gaan maar het was vooral tevredenheid dat overheerste bij Nabuurs: “De auto voelde echt fantastisch en we konden er mee doen wat we wilden. Het was gewoon een top weekend. Dit hadden we niet verwacht, maar misschien moeten we onze verwachtingen bijstellen!”

Dankzij de twee podiumplaatsen in de Silver Cup doen Rappange en Nabuurs volop mee in de titelstrijd. De eerstvolgende wedstrijden in de GT4 European Series vinden plaats op 5 en 6 september in Duitsland op de Nurburgring.

Misano_event_poster

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS