Formule 1

Topweekend voor Alexander Albon in Miami: "Ik wist dat we de snelheid hadden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 mei 2022 10:16 • Print artikel

Alexander Albon beleefde een topweekend in Miami. Hij zat in een goede flow, zijn vriendin was mee en hij had zelfs zijn haar rood geverfd. De Thaise-Brit kwam als tiende over de streep, maar werd gepromoveerd naar de negende positie nadat Fernando Alonso een tijdstraf kreeg. Hij haalde dit seizoen ook al in Australië, en ook toen zat hij met rode haren in de auto.

Alexander Albon

Na een belabberde kwalificatie, waarin hij niet verder kwam dan P18 startte Albon de race op het Miami International Circuit met de medium band. Na een mooie inhaalrace kwam hij op het randje van de punten over de streep. De Williams-coureur had gelukt, Fernando Alonso kreeg namelijk een tijdstraf die hem promoveerde naar de negende positie.

“Tijdens de race hebben we het tempo gevonden waarvan ik wist dat we de snelheid het hele weekend hadden. We hadden gisteren een zware kwalificatie, wat betekende dat we een beetje uit positie waren met een goed presterende auto, dus inhalen was mogelijk en we boekten goede vooruitgang. We hadden een beetje geluk met een aantal van de auto's voor ons die verstrikt raakten in incidenten, maar het belangrijkste is dat we in staat waren om die kansen te benutten toen ze zich voordeden. Het team heeft vandaag geweldig werk geleverd, vooral met de strategie, en dus Miami verlaten met meer punten is echt speciaal.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS