Formule 1

Topprestatie van Lance Stroll in zijn Aston Martin: van P19 naar P5; zijn derde Top-5-finish van 2023!

Uitgegeven door Peter Vader • 20 november 2023 09:01

LAS VEGAS - Na de nodige turbulentie op de zaterdag en de vrijdag van de GP van Las Vegas kon Lance Stroll op zondag terugblikken op een geweldige race. Dat komt niet zo vaak voor bij de Canadees, dus deze Grand Prix betekende een nog niet eerder vertoonde sterke prestatie van Stroll. Hij startte vanaf P19 en klom op naar de vijfde plaats. Daarmee liet hij bovendien zijn teamgenoot, tweevoudig F1-wereldkampioen Fernando Alonso, achter zich. Die ging als negende over de eindstreep, daarmee een dubbele puntenfinish veiligstellend voor Aston Martin. De twee dagen voorafgaand aan de racedag op het Las Vegas Strip Circuit, waren voor Lance Stroll niet geheel soepel verlopen, nadat hij een gridstraf van vijf plaatsen kreeg opgelegd wegens inhalen onder gele vlaggen tijdens een oefensessie. Hierdoor werd hij teruggezet op de grid van zijn oorspronkelijke kwalificatiepositie van P14 naar P19.

Lance_Stroll_Nr18_actie

Lance Stroll is van mening dat de constante racesnelheid van zijn Aston Martin van cruciaal belang was voor het eindigen op de vijfde plaats. Hij startte als negentiende nadat hij een gridstraf had gekregen van vijf plaatsen, voor inhalen onder gele vlaggen in FP3. Aan het einde van de eerste ronde wist hij al naar de negende plaats te klimmen, voordat de virtuele safety car er uitkwam vanwege puin veroorzaakt door verschillende auto's die bij de start contact maakten.

Een vroege pitstop in de derde ronde deed Stroll zelfs op de tweede plaats belanden, achter Sergio Perez. Toen hij in de 27e ronde voor de tweede keer stopte gedurende de tweede safety car-periode, viel hij terug naar de zevende plaats. Vervolgens ging hij er even voor zitten en haalde Alex Albon en Pierre Gasly in, om daarmee op een uitstekende vijfde plaats te eindigen. Het was zijn derde Top-5-finish van 2023! Een welverdiend resultaat voor de Canadees, die er dan ook erg blij mee was. Bovendien prees hij de organisatie voor hun spectaculaire show, ondanks dat het niet aan hem persoonlijk besteed was. Stroll sloot af met: “Het is goed voor de F1-sport om een paar van dit soort races als een grote show voor de F1 op te voeren. Iedereen kijkt ernaar. Het is geweldig voor het bedrijf. Het trekt veel mensen en fans naar de race.”

Lance_Stroll F1 Aston Martin
Lance Stroll


Stroll P5 Alonso P9 F1 Aston Martin GP Las Vegas 2023


Foto's: Aston Martin Aramco CognizantBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS