Rally

Top 5 in WRC3 voor Cédric De Cecco in de Rally van Monte-Carlo 2021: "De wagen was super"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 januari 2021 01:34 • Print artikel

In de nasleep van de Rally van Monza eind 2020, ging Cédric De Cecco een volgende en nog grotere uitdaging aan in het kader van het FIA World Rally Championship. Hij schreef zich in voor de Rally van Monte-Carlo en dat opnieuw met de Skoda Fabia Rally2 Evo van het Italiaanse Metior Sport, met Jérôme Humblet als corijder. De Luikenaar besefte voor welke uitdaging hij stond. Na de 14 klassementsproeven kon Cédric zondagnamiddag zijn geluk niet op. “Ik ben gelukkig!”, riep hij uit. En met reden, want met een 21ste plaats algemeen en de vijfde stek in WRC3 in een legendarische editie, had Cedric De Cecco meer gedaan dan verwacht!

Cédric De Cecco in de Rally van Monte-Carlo 2021

“Schitterend”, gaat Cédric verder. “In de Monte-Carlo is alles moeilijk en met dagen die bovendien soms al om 4 uur ’s ochtends begonnen, was het misschien één van de moeilijkste edities in jaren. Elke dag waren er andere uitdaging en valkuilen, alle proeven waren zeer complex en de bandenkeuze was echt een moeilijk vraagstuk. Zondag op de beijzelde proef die de dag opende, voelde ik me goed in mijn vel. Ik reed op die KP tweemaal de vierde tijd in WRC achter de drie Fransen in hun Citroën. Zij kennen de wedstrijd veel beter dan ik en dat telt. Jammer genoeg waren er ook enkele lekke banden, waardoor ik de aansluiting met de Oostenrijker Neubauer verloor, naast de normtijd die me ook geen goed deed. Nu je gaat me niet horen klagen over een vijfde plaats, ik ben er erg gelukkig mee. We hebben de elementen bedwongen en hebben onze tweede rally op WK-niveau tot een goed einde gebracht.”

De Monte-Carlo rij je niet alleen... “Uiteraard is er mijn corijder, Jérôme, maar ik wil ook het hele team van Metior Sport bedanken, zij hebben prachtwerk geleverd, gedurende de hele rally”, vervolgt De Cecco. “De wagen was super, draaide als een horloge en dat is uiteraard ook een belangrijk element om een dergelijke prestatie neer te zetten. Bedankt ook aan mijn ouvreurs Harry Bouillon en Geoffrey André. Het was onze eerste samenwerking en het verliep echt prima, en we hebben allemaal veel geleerd.”

Cédric De Cecco keert nu naar ons land terug en gaat weer aan het werk. Op zijn palmares staan ondertussen twee deelnames in WRC en een top 5 in zijn categorie in de Rally van Monte-Carlo. Zoiets vergeet je niet snel.

Tijdens deze WRC 2021 droeg Cédric De Cecco trots de kleuren van Yacco Belgique, Pepinster Primeurs, Roof Isolation, Groupe CED, Hofman Signalisation, Spa Racing, NPR Technic, Auto-Attelage, T-Management, Alter Ego, CDC Automotive, Marina Racewear, Berwaert Consulting srl, maar ook van Wallonië, als ambassadeur van Wallonia.be.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS