Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Tom van der Zwet kijkt met zelfvertrouwen vooruit naar debuut in Supercar Challenge

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juli 2020 09:03 • Print artikel

ZOLDER – Coureur Tom van der Zwet is klaar voor de start van het seizoen na een succesvolle test afgelopen zondag in België. Op het circuit van Zolder testte de twintigjarige inwoner van Wassenaar een Seat Cupra die hij zal delen met Estella van de Wiel. Tom gaat volgende maand deelnemen in de Sport-klasse van de Supercar Challenge. Na zijn titel in het DRDO-kampioenschap van vorig jaar gaat hij dit seizoen dus een stapje hogerop.

Tom van der Zwet met Estella van de Wiel

In de ochtend en aan het begin van de middag hadden Tom en Estella de auto kunnen testen. Daarna was de test voorbij omdat de Seat net iets meer decibellen produceerde dan was toegestaan. Maar in de gereden tijd hebben ze veel kunnen leren. Tom is zeer enthousiast over de Seat.

“Ik had nog nooit op circuit Zolder gereden, dus ik moest het circuit nog leren kennen. Ik heb goede tijden neergezet”, concludeerde Tom. “Ik ben tevreden. Het had natuurlijk nog sneller gekund, maar dat kan altijd."

"Ik wist niet precies wat voor tijden ik met deze auto hier zou moeten kunnen rijden. Maar gekeken naar de auto’s die vorig jaar in deze klasse vooraan reden, wisten we op welke tijd we ons moesten richten. We kwamen daar al heel snel in de buurt, dus dat was goed. Het biedt perspectief.”

Tom heeft op de simulator thuis al vele meters gemaakt op dit circuit en dat maakte een groot verschil. Nu kon hij daar met de Seat testen en daardoor wennen aan het hoogteverschil. Belangrijk, want de eerste race van de Supercar Challenge wordt ook op het circuit van Zolder gehouden.

Tom van der Zwet met Estella van de Wiel

“Ik vind het een heel fijne baan om op te rijden. Er zitten zowel snelle als technische bochten in en dat ligt me wel. Je kunt er op hoge snelheid door heen. Voor de rest had ik al snel hetzelfde gevoel als dat ik in de simulator had. Ik vind de lay-out hartstikke leuk. Ik heb er een goed gevoel bij.”

Zo had Tom het nodige zelfvertrouwen opgedaan. Belangrijk voor de eerste twee races van het seizoen die in het weekend van 8 en 9 augustus op de Belgische piste wordt gehouden. “Ik ben er zeker klaar voor. We moeten nog wat aan de afstelling van de auto veranderen en dan staan we er!”

Hoe Toms seizoen er precies gaat uitzien, is nog ongewis. De snelle Zuid-Hollander zoekt nog sponsoren om de overige races van de Supercar Challenge te kunnen rijden. Vanwege corona beslaat het seizoen dit jaar vanwege vijf raceweekends. “Als het weekend in Zolder goed gaat, bekijken we of we verder kunnen gaan in het kampioenschap. Maar eerst maar eens zorgen dat we in augustus hier mooie resultaten neerzetten!”

Tom van der Zwet bedankt Jochem van de Wiel van JW Raceservice.

Wie meer informatie over Tom wil kan terecht op de volgende sites:
www.tomvanderzwet.nl
https://www.instagram.com/tomvdzwet_64/?hl=nl
https://www.facebook.com/TomvdZwet/

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS