Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Tom Coronel krijgt versterking uit Frankrijk: "Het zal me niet veel tijd kosten om..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juni 2020 08:58 • Print artikel

Nathanaël Berthon keert in 2020 terug naar de WTCR - FIA World Touring Car Cup. De Fransman zal samen met Tom Coronel de eer verdedigen bij DHL Comtoyou Team Audi Sport. Berthon keert terug naar de serie in een Audi RS 3 LMS en zal tot de kanshebbers behoren voor het succes op het circuit wanneer de actie, zoals gepland, begint tijdens de WTCR Race in Oostenrijk in september.

Nathanael Berton Tom Coronel Audi 2020

"Het is een waar genoegen om terug te kunnen keren naar het FIA WTCR met de steun en hulp van Audi Sport, DHL en Audi France", aldus de 30-jarige ex-GP2-racer. "Ik ken de auto en een grote hoeveelheid circuits, het zal me niet veel tijd kosten om terug te zijn. Het weer ontmoeten van de jongens van Comtoyou Racing maakt me echt gelukkig, alles is er om te winnen".

Berthon zal zijn WTCR terugkeer beginnen op de Salzburgring, Oostenrijk, van 12-13 september voordat hij de resterende evenementen in Duitsland (Nürburgring Nordschleife), Slowakije (Slowakije Ring), Hongarije (Hungaroring), Spanje (MotorLand Aragón) en Italië (Adria International Raceway) gaat betwisten.

Voordat zijn WTCR-campagne van start gaat, zal Berthon 'race fit' worden met een optreden in de 24 uur van Portimão by Creventic van 12-14 juni. Na de vijfde plaats in de 24 uur van Le Mans vorig seizoen zal Berthon zich aansluiten bij Tom Coronel, de winnaar van Spa 500 in 2019, en Nicolas Baert, de zoon van Comtoyou Racing-eigenaar Jean-Michel Baert.

Comtoyou's WTCR Team Manager François Verbist, die veel ervaring heeft in de enduranceraces, zal de aanval van de Belgische ploeg op het Portugese evenement doen met een Audi RS 3 LMS.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS