Autosport NL • TDC

Toerwagen Diesel Cup staat klaar voor spektakel op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 5 oktober 2011 08:46 • Print artikel

ZANDVOORT - Met 36 punten voorsprong reist klassementsleider Jeroen Dik het tweede weekeinde van oktober naar het Formule 1-circuit Spa-Francorchamps voor de elfde en twaalfde ronde uit de Toerwagen Diesel Cup. De Volkswagen-coureur liep dankzij twee podiumplaatsen tijdens de Trophy of the Dunes uit op merkgenoten Ronald Morien en Dennis de Groot, maar ook de BMW-equipe Ferdinand Kool en Henry Zumbrink is nog niet uitgeschakeld voor de titel.

De comfortabele marge van Dik geeft hem veel vertrouwen. Maar met Spa-Francorchamps in het vooruitzicht houdt hij rekening met puntenverlies. “Ik denk dat ik maar een BMW ga huren”, grapte Dik. “Nee hoor, ik houd het bij mijn betrouwbare Golf. Vanwege de lange rechte stukken verwacht ik dat de concurrentie in het voordeel zal zijn. Vooral als het droog blijft dan vrees ik het ergste, omdat je het daar vooral van de topsnelheid moet hebben. Maar het circuit van Spa blijft natuurlijk een prachtige baan. Ik heb er zin in!”

Na hun overwinning tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces was het even stil rondom Ferdinand Kool en Henry Zumbrink. Het probleem in hun BMW 123d werd voor de ‘Trophy’ verholpen en direct scoorde het tweetal een dubbele overwinning. Daardoor staat de equipe nu derde in het klassement op 45 punten achterstand. Met nog 88 punten te verdelen is er nog van alles mogelijk, weet Kool. “We zijn helemaal terug en willen een inhaalslag maken. Spa lijkt in het voordeel van BMW te zijn, dus we gaan het evenement met veel vertrouwen tegemoet”, stelde Kool ambitieus.

Tijdens de twee evenementen dat Kool en Zumbrink de gang naar het podium niet konden maken, reed Maik Barten samen met Marcel Nooren de sterren van de hemel. Het tweetal kwam met vertrouwen naar Zandvoort, maar het geluk stond niet aan haar zijde. Door technische tegenslag werd er geen enkel punt gescoord. “Hierdoor kunnen we een topklassering in het kampioenschap wel vergeten”, baalde Barten. “We kijken enorm uit naar de resterende races, maar de auto is op sommige punten nog te verbeteren. Wie weet wat er dan nog mogelijk is.”

Stand na tien van veertien races:
1. Jeroen Dik, 165 punten
2. Dennis de Groot – Ronald Morien, 129
3. Ferdinand Kool – Henry Zumbrink, 120
4. Rob Severs, 100
5. Marcel Roeleveld – Bas Baars, 93

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS