Formule 1

Toch nog geen F1-afscheid, megadeal aanstaande voor Romain Grosjean met Mercedes

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 februari 2021 07:32 • Print artikel

Het afscheid van Romain Grosjean uit de Formule 1 was er één met een knal en vuurwerk, wat niet zo bedoeld was. Er leek even abrupt einde te komen aan zijn deelname aan de Formule 1, want zijn contract bij Haas liep ook af. Maar het ziet er naar uit dat hij binnenkort een onverwachte rentree zal maken bij het team van Mercedes.

Romain_Grosjean_F1_crash

De Franse coureur had een verschrikkelijke crash tijdens de Grand Prix van Bahrein, waarvan sinds kort een nieuwe animatie van te zien is. Hij wist na bijna 30 seconden uit de vuurzee te ontsnappen en moest door zijn verwondingen noodgedwongen de laatste races missen.

Het team van Haas heeft inmiddels Nikita Mazepin en Mick Schumacher gecontracteerd. De Fransman is weg uit de Formule 1 en gaat aan de andere kant van de oceaan rijden in de Indycar voor het team van Dale Coyne Racing. Maar tijdens een Q & A met Grosjean onthulde hij tot ieders verrassing dat er een deal met Mercedes aanstaande was om een test te rijden. "Ja", antwoordde Grosjean aan racingnews365.com, op de vraag of Toto Wolff hem een test had aangeboden. "Ik heb een leuk gesprek met ze gehad en we zijn het plan aan het afronden. Ik denk dat het mega wordt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS