Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toch meer vermogen voor Ferrari tijdens laatste race

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2021 09:29

Ferrari krijgt een aanpassing van Balance of Performance (BoP) voor de 8 uur van Bahrein, de laatste race van het seizoen. De auto’s die ingezet worden door AF Corse kregen in de aanloop naar de voorlaatste race van het FIA World Endurance Championship een aanpassing van de turbodruk, die buiten de geautomatiseerde BoP om gaat. Hierdoor konden de Italiaanse bolides het gevecht met de Porsche 911 RSR’s niet aangaan.

Ferrari

Inmiddels is bevestigd dat de de turbodruk met de helft wordt teruggeschroefd ten opzichte van de beperking in het vermogen die de Ferrari’s zowel in de GTE-Pro als -Am kregen voor de 6 uur van Bahrein, die afgelopen weekend verreden werd. De verwachting is dat dit de auto’s een 12 tot 13 pk extra gaan geven. Daarnaast krijgen de auto’s ook 2 liter extra brandstof capaciteit.

Na afloop van de 6 uur van Bahrein vocht Ferrari er voor om de oorspronkelijke BoP terug te krijgen, die men ook had tijdens de 6 uur van Monza. De aanvraag kwam nadat de twee auto’s van AF Corse als derde en vierde eindigden op zo’n 35 seconden van de winnende Porsche. De aanpassing van de BoP is belangrijk voor Ferrari, omdat haar coureurs James Calado en Alessandro Pier Guidi de leiding in het kampioenschap op Kevin Estre en Neel Jani van 12 punten naar slecht 1 punt zagen reduceren.

De reden waarom de BoP buiten het geautomatiseerde systeem om gedaan is, is niet uitgelegd door de FIA en ACO.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS