Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Titelstrijd in ADAC GT Masters nog helemaal open, crash Niels Langeveld, Indy Dontje top tien

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 8 november 2020 09:10 • Print artikel

Met een pole position, een start-finish-zege en de snelste raceronde hebben Michael Ammermüller en Christian Engelhart hun titelaspiraties in de ADAC GT Masters een flinke boost gegeven. Met hun derde overwinning dit seizoen, rijdend in de Porsche van SSR Performance, zorgde het duo ervoor dat ze nu het kampioenschap leiden voor Patrick Niederhauser en Kelvin Vander Linde.

2020 ADAC GT Masters Michael Ammermüller en Christian Engelhart
Na een goede start tijdens de zaterdagrace op de Motorsport Arena van Oschersleben bouwde Michael Ammermüller in twaalf ronden een gestage voorsprong op van 1,2 seconde. Hij wist de vanaf de derde plek gestarte Luca Stolz voor te blijven, totdat een rode vlag de wedstrijd twintig minuten lang stillegde. De oorzaak hiervan was een aanrijding tussen onze landgenoot Niels Langeveld en Nikolaj Rogivue. En er lag allerlei vloeistof op het asfalt, die eerst verwijderd moesten worden. Na de herstart lukte het Ammermüller wederom een voorsprong op te bouwen op Stolz. Nadat in ronde 22 de beide wagens als eerste hun verplichte pitstop hadden gemaakt, was het dit keer teamgenoot Christian Engelhart, die de eerste plaats wist te behouden voor Maro Engel. Een safetycar verscheen even kort in de baan om de gestrande Mercedes-AMG van Dorian Boccolacci (Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing) te laten bergen.

Dit veranderde echter niets aan het verloop van de wedstrijd, dus kwam Engelhart als winnaar over de finishstreep, op 3,887 seconden gevolgd door Maro Engel. Luca Stolz en Engel staan nu derde in het algemeen klassement met twaalf punten achterstand op Ammermüller en Engelhart. Bij de wedstrijd van vandaag zijn er nog 25 punten te behalen. De titel verdedigende Patrick Niederhauser en Kelvin van de Linde staan momenteel op de tweede plaats in het klassement, met een achterstand van acht punten op de koploper. Indy Dontje en Maximilian Götz kwamen op een tiende plaats over de finish en behaalden daarmee toch weer enkele punten.

Indy Dontje
Vanmiddag om 13:15 is dan de laatste en beslissende wedstrijd waarbij nog een flink aantal rijders kans hebben op de kampioenschapstitel. Het beloofd dan ook een spannende wedstrijd te worden. De finalerace van de ADAC GT Masters is HIER te zien op Youtube. Foto’s ADAC GT Masters

podium ADAC GT Masters

Tussenstand in het 2020 ADAC GT Masters kampioenschap:

1	Michael Ammermüller     168 pt
1 Christian Engelhart 168 pt
2 Patric Niederhauser 160 pt
2 Kelvin van der Linde 160 pt
3 Maro Engel 156 pt
3 Luca Stolz 156 pt
4 Robert Renauer 156 pt/pre>

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS