Formule 1

Tips voor Fernando Alonso: "Je moet echt leren hoe je met een motor moet rijden"

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2021 07:50 • Print artikel

Fernando Alonso begint dit jaar na een afwezigheid van twee seizoenen aan zijn comeback in de Formule 1. De Spanjaard wordt halverwege het seizoen 40 en sinds zijn laatste race zijn de auto's en de motoren flink veranderd. Hoewel Alonso al enkele testdagen achter de rug heeft, zal hij volgens Alpine's technisch directeur Pat Fry nog wel wat dagen op het circuit nodig hebben om er echt klaar voor te zijn.

Fernando Alonso


"Natuurlijk heeft Fernando wel in de simulator gezeten en dan gaat het met name om gewend raken aan een heleboel zaken", aldus Pat Fry in een interview met het Amerikaanse Motorsport.com. "Het klinkt simpel, maar je moet echt leren hoe je met een bepaalde motor moet rijden. Al leg je dezelfde motor in een andere auto, kan de set-up weer compleet anders zijn."

"Fernando moet dus veel verschillende zaken leren, maar hij luistert al een tijdje mee met de debriefings en was bij diverse races op het circuit aanwezig. Het draait er voor ons nu om om Fernando perfect in het team te laten passen. Dit jaar hebben we maar drie testdagen en dan barst het seizoen direct los. Een autocoureur moet zo snel mogelijk gewend zijn aan de auto, maar ook aan de mensen en de manier waarop we werken."Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS