DTM

Tim Heinemann wint seizoensfinale DTM Trophy op Hockenheim; Colin Caresani eist P2 op in rijdersklassement

Uitgegeven door Peter Vader • 10 oktober 2022 08:45

Hockenheim - Tim Heinemann sloot het seizoen in stijl af in de DTM Trophy. In de Toyota Supra van de Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing won de nieuw gekroonde kampioen de laatste race van het seizoen. Na 18 ronden op de Hockenheimring was het zesde succes van de Duitser van het seizoen in de talentenfabriek van het topklasse DTM-platform perfect, dat zich presenteerde met het grootste startveld met 24 auto's. Met 3,371 seconden achterstand op Heinemann kwam de 17-jarige BMW-coureur Theo Oeverhaus (Walkenhorst Motorsport) als tweede over de finish, gevolgd door zijn Nederlandse merkgenoot Colin Caresani (Project 1).

DTM Trophy-kampioen 2022: Tim Heinemann Toyota
De nieuwe DTM Trophy-kampioen 2022: Tim Heinemann (GER), Toyota Gazoo Racing Duitsland by Ring-Racing

Heinemann gaf in de laatste race opnieuw een indrukwekkende demonstratie van zijn capaciteiten en prestaties. De Toyota-coureur begon de race vanaf de vierde plaats en werkte zich binnen een halve ronde naar voren. Twee vroege safety car-fases vertraagden de tweevoudige titelwinnaar van de DTM Trophy, die werd gehouden met dicht bij productie zijnde GT-sportwagens, niet. De eerste neutralisatie vond plaats in de eerste ronde na een vertrek van de Fransman Edouard Cauhaupé in de Mercedes-AMG van BWT Mücke Motorsport. Direct bij de herstart was er een kettingreactie in het veld, waardoor de race van Aston Martin-coureur Nick Hancke (GER, Speed Monkeys) en Porsche-coureur Ricky Capo (AUS, KÜS Team Bernhard) voortijdig eindigde. Dit leidde tot de tweede safety car race. Nadat Heinemann bij de eerste herstart al geen aarzeling toonde, liet hij bij de tweede poging helemaal niets aan het toeval over. Daarna was er geen kruid meer gewassen tegen de bestuurder in de Nr90 Toyota Supra. Zijn zesde zege van het seizoen kwam nooit in gevaar.

Theo_Overhaus_BMW_DTM_Trophy 2022
Tweede in de finale, derde in de DTM Trophy: T. Oeverhaus (GER) in de Walkenhorst BMW

Rijdersklassement: Theo Oeverhaus verzekert zich van de derde plaats achter Heinemann en Caresani
Voor de 17-jarige Oeverhaus was voor de laatste wedstrijd van het jaar nog ongeveer de derde plaats in het algemeen klassement open als mogelijkheid. Hij raakte verwikkeld in gevechten met onder andere zijn Braziliaanse achtervolger Thiago Vivacqua (Heide-Motorsport) en vocht spannende duels uit met de Aston Martin van Jacob Riegel (GER, Speed Monkeys) en de Porsche van gaststarter Vincent Andronaco (GER, Allied-Racing). Andronaco stuurde Vivacqua in de Sachs-bocht het grindbed in, het betekende het einde van alle hoop voor de Audi-coureur, die uiteindelijk slechts elfde werd. Andronaco werd in de elfde ronde uitgeschakeld.

De derde plaats ging naar runner-up Colin Caresani, gevolgd door de Spaanse BMW-merkcollega Marc de Fulgencio (FK Performance Motorsport). Tussen de Fulgencio en de volgende BMW van Louis Henkefend (GER, Project 1) was de Hongaar Philippe Denes (CV Performance Group) in de Mercedes-AMG de beste gaststarter op de vijfde plaats. Project 1 kon na afloop vieren dat ze titelwinnaar waren in het teamklassement.

Colin Ceresani BMW DTM Trophy
Derde plaats in Hockenheim voor Colin Ceresani, die daarmee zijn tweede plaats in het DTM Trophy-kampioenschap 2022 bevestigde

DTM_Trophy_3m_podium_zondag
Podium: T. Oeverhaus, U. Kleen (Ring-Racing), T. Heinemann, C. Caresani (l-r)

DTM Trophy race 2 zondag uitslag

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!