Dakar

Tim Coronel verliest tijd door rugproblemen: "We hopen dat het iedere dag een beetje beter wordt"

Uitgegeven door Bart • 9 januari 2022 17:15 • Print artikel

Tim en Tom Coronel zakten zondag in de zevende etappe van de Dakar Rally drie plaatsen naar de 19e plaats in het klassement. Door een crash op vrijdag heeft Tim Coronel last van zijn rug gekregen en dat had invloed op het rijgedrag. In totaal gaven de broers zondag 42 minuten toe op etappewinnaar Sébastien Loeb.

Tim en Tom Coronel


In een reactie aan Rallymaniacs geeft Tom Coronel een reactie op hun dag. "We stonden niet in racemodus vandaag. Tim heeft nog steeds last van zijn rug en is ongeveer 75 procent. Gewoonlijk is hij in de duinen juist heel goed, maar daar zijn we rustig – te rustig misschien – doorheen gereden. Bij elke compressie, dus als de auto in de vering zakt, hebben we kalm aan gedaan. Dan verlies je veel snelheid. Als met al heeft dat zeker een kwartier gekost, schat ik."

Al na 3 km in de proef kregen Tim en Tom te maken met een lekke band. "Het eerste tegenslagje deze rally. Iets te enthousiast gestart, of gewoon pech en een steen over het hoofd gezien. Het waren best veel stenen, verstopt onder een laagje zand, dus veel driften en glijden. Dus we schoten hier en daar ook een beetje door, maar de auto heeft het gewoon weer goed gehouden. Hij heeft geen krimp gegeven."

Door de rugproblemen zakte het Coronel Dakar Team in het klassement naar de 192 plaats. Tom: "Dat is balen, maar het is wat het is. Gezondheid is natuurlijk het belangrijkste. Tim ligt vanavond weer bij de masseur, we hopen dat het iedere dag een beetje beter wordt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS