Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Tijmen van der Helm na mooi Le Mans-debuut: "Ik heb er iedere seconde van genoten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2022 21:53 • Print artikel

Tijmen van der Helm debuteerde in de 24 uur van Le Mans met het team van TDS Racing X Vaillante. Onverwacht reed de jonge coureur samen met Nyck de Vries, nadat Philippe Cimadomo door de wedstrijdleiding een startverbod opgelegd had gekregen vanwege verschillende incidenten op de baan. Van der Helm kende een mooi debuut in de LMP2-klasse met een vierde plek. Daarmee was de coureur samen met De Vries ook de beste Nederlander in het veld.

Tijmen van der Helm


"Ik ben echt blij, maar ook een klein beetje teleurgesteld", aldus Van der Helm op Instagram. "Echt blij omdat we als vierde zijn geëindigd nadat we achteraan moesten starten. We hadden veel snelheid en natuurlijk is Le Mans een ongelofelijke ervaring. Aan de andere kant ben ik ook wel teleurgesteld omdat we het podium zijn misgelopen, maar na een vierde plaats mag je niet echt klagen."

Van der Helm genoot in Le Mans. "Het was een ongelofelijke tijd. Ik moet Mathias Beche en Nyck de Vries bedanken en ook Phillipe en TDS Racing voor de ongelofelijke race. Ik heb er iedere seconde van genoten. En natuurlijk gaat er veel dank uit naar mijn sponsoren en iedereen voor de support."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS