Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Tijmen van der Helm blij met komst Richard Westbrook bij JDC Miller: "Hij kent het team"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 15:15

DEN HOORN – Autocoureur Tijmen van der Helm krijgt voor komend seizoen een nieuwe teamgenoot bij JDC Miller Motorsports. De negentienjarige inwoner van Den Doorn wordt dan vergezeld door Richard Westbrook. De zeer ervaren Brit komt in de plaats van Mike Rockenfeller met wie Tijmen het afgelopen seizoen uitkwam in het IMSA-kampioenschap in de Verenigde Staten.

Tijmen van der Helm Road Atlanta

Westbrook heeft veel ervaring in Porsches en sports cars, won een race in het voormalige GT1-wereldkampioenschap en reed het afgelopen seizoen in het FIA World Endurance Championship. Tijmen rekent op een goede samenwerking waarvan hij veel verwacht te leren. “Van iemand met zoveel ervaring kun je altijd veel leren.”

“Mike gaat naar Ford, dus moesten we op zoek naar een nieuwe rijder”, legt de snelle Zuid-Hollander uit tegenover RaceXpress.nl. “We zochten weer naar een ervaren rijder. Toen kwam het team met de optie van Westbrook. Die wil graag. Hij reed in 2022 al voor JDC, dus hij kent het team. Hij weet hoe het bij ons eraan toegaat en wat hij ervan kan verwachten.”

Tijmen zelf kent zijn nieuwe teamgenoot, die dit jaar uitkwam voor Chip Ganassi Racing, nog niet echt. “Ik heb hem dit jaar een keer gesproken op Daytona. Daarna ben ik hem niet meer tegengekomen, omdat hij het WEC reed. Maar ik ben blij dat hij ervaring heeft met het team.”

Tijmen van der Helm

Voor Tijmen wordt een nieuwe teamgenoot natuurlijk wel even wennen. “De samenwerking met Mike beviel goed. Die heeft ook veel ervaring, heeft veel meegemaakt. Ik heb veel van hem geleerd en kon goed met hem samenwerken.”

Voor wat betreft 2024 durft Tijmen voorzichtig te hopen op betere resultaten. “Voor de race in Daytona gaan we komende maand al testen. Daar ben ik heel blij om. We zijn daar dan met de nieuwe line-up. En dan kunnen we aan de set-up gaan bouwen, zodat we met een voorbereid gevoel naar het eerste raceweekend kunnen.”

“Hopelijk helpt het ons de auto in de goede richting te krijgen”, aldus Tijmen, die vorig jaar wat minder testdagen had, dan hij had gewild. “Ik hoop echt dat we komend seizoen meteen goed van start kunnen. Het is ook een beetje geluk hebben.”

Tijmen en Westbrook vormen volgend seizoen samen de vaste line-up van JDC Miller Motorsports. Voor de lange races komr Phil Hanson van United Autosports erbij. Ben Keating sluit aan voor de race in Daytona. “Het is een goede line-up die snel is en die normaal weinig fouten maakt. We hebben er vertrouwen in!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS