Formule 1

Tijdstraf voor Haas-coureurs, Kevin Magnussen zakt naar P10

Uitgegeven door Bart • 20 juli 2020 07:18

Haas-coureurs Kevin Magnussen en Romain Grosjean zijn zondagavond bestraft door de wedstrijdleiding van de Grand Prix van Hongarije. Beide coureurs werden door het team tijdens de opwarmronde naar binnen geroepen om naar slicks over te gaan. Dat is volgens de stewards tegen de regels en daarom kregen Magnussen en Grosjean een tijdstraf van 10 seconden. Voor de Deen betekent dat dat hij een plaats zakt van P9 naar P10, maar hij houdt dus nog wel 1 WK-punt over. Carlos Sainz profiteert en sprokkelt een extra punt binnen.



De Haas-coureurs dachten fantastische zaken gedaan te hebben. Na alle vroege pitstops vanwege de opdrogende baan lagen Magnussen en Grosjean op de derde en vierde plaats, maar coureurs mogen tijdens de opwarmronde niet geholpen worden door het team. "Beide coureurs hebben artikel 27.1 van de F1-reglementen overtreden. De coureur moet tijdens de opwarmronde alleen en zonder hulp zijn auto besturen."

De wedstrijdleiding meldde het volgende. "De stewards hebben dit uitgebreid bekeken en geconstateerd dat de instructie vanuit het team kwam en niet vanuit de coureurs. Het team heeft niet aan kunnen tonen dat het om een uitzondering ging zoals vastgelegd in Technische Richtlijn 011-17."

Kevin Magnussen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS