Karting • Chrono

Thijs Stevens goed bezig met podium in NK én BeNefit League! "Tweede in de Minimax-klasse, ik ben echt heel blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juni 2021 02:15

EINDHOVEN – Hij had er al geen rekening meer mee gehouden, maar na afloop van de finale in de Rotax Max Minimax-finale stond karter Thijs Stevens toch maar mooi op het podium. De tienjarige snelheidsduivel uit Druten was alsnog tweede geworden tijdens de eerste ronde van het NK in Eindhoven. En dat betekende dat hij óók tweede was geworden in de eindstand van het BeNefit-kampioenschap.

Thijs Stevens

“Tweede in de Minimax-klasse, ik ben echt heel blij”, zei Thijs met een lach. “Ik dacht dat ik vierde zou worden.” Dat was begrijpelijk want met nog één ronde in de finale te gaan, lag hij nog op de vierde plaats. “Maar voor me gleden twee jongens van de baan en kon ik erlangs. Ik was heel blij. Ben ik dus ook nog tweede geworden in de BeNefit League.”

Dat kampioenschap bestond uit twee raceweekeindes en is een samenwerking tussen de organisatoren van de Belgian Max Challenge en het Nederlands kampioenschap. De wedstrijd in Eindhoven was de tweede ronde van die titelstrijd, die dus ook gold als de eerste ronde van het NK. Omdat Thijs tijdens de eerste ronde van de BeNefit League ook behoorlijk wat punten had gepakt, ging hij zondag dankzij zijn sterke prestaties in Eindhoven dus met een beker naar huis. “Dat was toch wel een beetje onverwacht. Echt superleuk.”

Thijs had vrijdag tijdens de trainingen op circuit De Landsard al prima tijden genoteerd. In de kwalificatie op zaterdag leidde dat tot de zesde tijd in deze sterk bezette klasse. Maar na afloop stond er een keurige P5 achter zijn naam. Dat kwam omdat een concurrent een straf had gekregen waardoor Thijs een plaatsje opschoof.

Daarna moest hij in de prefinale dus als vijfde starten. En die ging goed. Al moest hij eerste nog even een hachelijke situatie zien door te komen. Thijs: “Ik reed op een gegeven moment op P4 en toen spinde er iemand voor me. Daardoor moest ik uitwijken en zakte ik twee plaatsen terug. Ik pakte daarna mijn verloren plaatsen terug en zo werd ik vierde.”

Thijs Stevens

De uitslag van de prefinale betekent de startplaats voor de finale en dus begon Thijs vanaf de vierde plaats aan de belangrijkste race van het weekeinde. Opnieuw liet hij zien een goede snelheid te hebben. “De finale ging goed, maar in de eerste paar bochten was het achter me best wel bumperen.”

Lang reed hij zo op de vierde plaats en ging hij ervan uit dat hij op die plaats zou finishen. “Ik kon de kop makkelijk bijhouden, alleen de starts waren best moeilijk.” En toen gingen de twee rijders voor hem, die vlak bij elkaar reden, plots van de baan. “Er lag zand op de baan, daarom werd er met een vlag gezwaaid, maar de twee voor me zagen dat niet en gleden naar buiten. Ik kon erlangs en zo werd ik nog tweede.”

Zo kende hij dus een uitstekend begin van het NK in een seizoen waarin hij een druk programma heeft. Zo doet hij ook mee aan de BNL- en BMC-kampioenschappen. De tweede ronde van het BNL-kampioenschap is zijn volgende race. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg in België. “Dat is mijn lievelingsbaan. Ik weet niet precies waarom”, zei Thijs. “Je kunt er in ieder geval goed inhalen. Ik hoop dat ik weer podium kan pakken!”

Thijs bedankt zijn vader, moeder en zusje.

Thijs Stevens wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Hoogwerkers.nu.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS