Karting • Karting Diversen

Thijs Stevens (11) laat zich niveau hoger ook direct zien met winst bij debuut in Rotax Max Junioren: "Echt gaaf!"

Uitgegeven door Bart • 30 november 2021 19:34 • Print artikel

Berghem - Na een sterk seizoen in de MiniMax heeft Thijs Stevens afgelopen weekend geproefd aan de Rotax Max Junior-klasse. Bij de Kart4Fun-wedstrijd op Circuit Park Berghem was de 11-jarige karter uit Druten een klasse apart. En dat in zijn eerste wedstrijd in de Junior. Eerder dit jaar kroonde Thijs zich tot kampioen in het BMC-kampioenschap, eindigde hij als vierde in het NK van Chrono Karting en reed hij in het BNL-kampioenschap naar de derde plaats.

Thijs Stevens

In Berghem kon Thijs ruiken aan een niveau hoger, maar hij kreeg in de kwalificatie een tegenslag te verwerken. "De kart was te licht en daardoor werd ik gediskwalificeerd. Het maakte me niks uit, want ik vind het ook leuk om in te halen en dat is heel goed gelukt. In de eerste race reed ik iedereen voorbij en kwam ik als eerste over de finish. De tweede en derde race heb ik ook gewonnen. En dat in mijn eerste race in de Rotax Junior. Het was een hele mooie racedag met een goed resultaat en hier ben ik uiteraard heel tevreden mee."

Tijdens de eerste race moest Thijs in zijn Tony Kart van achteraan komen. "Bij de start ging het voor mijn neus fout, waardoor ik meteen door kon schuiven naar de vierde plaats. Bij de herstart kon ik vervolgens de derde plaats overnemen. Daarna heb ik de nummer 2 ingehaald en moest ik alleen nog op weg naar mijn teamgenootje. Hij reed op het natte gedeelte, gleed weg en daardoor kon ik er voorbij. Toen lag ik eerste. Ik moest me wel blijven concentreren en ik moest blijven pushen om niet meer ingehaald te worden. Dat is goed gelukt."

De karter uit Druten ziet een groot verschil tussen de MiniMax en de Junior. "Er zijn meer gevechten en de karters rijden iets agressiever. Het gaat ook een stukje sneller dan de MiniMax. De snelheid was wel even wennen, maar ik had het snel onder de knie. De maximale snelheid van de Rotax Junior is 120 km/uur en het is echt gaaf om met zo'n kart te rijden. Dat ik mijn eerste wedstrijd meteen win, voelt echt goed. We trainen er veel voor en het is belangrijk om ieder moment van een raceweekend de concentratie vast te houden: bij de kwalificatie, bij de start van de races, maar ook als je op kop ligt."

Thijs Stevens

Komend jaar zal Thijs in de Junior-klasse uitkomen in het NK van Chrono Karting, de BMC en de BNL. "Ik verwacht dat ik er goed bij zal zitten en voor een plaats in de top 6 zal kunnen gaan. We gaan zeker proberen om een race te winnen. Afgelopen weekend is me dat al meteen gelukt. Hier kan ik verder mee en hopelijk kan ik volgend jaar meer races winnen. Ik wil graag een keer Nederlands kampioen worden. Daar zal ik hard voor moeten werken, maar ik ga mijn best doen."

Thijs Stevens wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door Hoogwerkers.nu.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS