Formule 1

Thierry Vermeulen: "Jos Verstappen is de beste coach die ik me kan wensen"

Uitgegeven door Bart • 9 april 2021 13:15 • Print artikel

Thierry Vermeulen testte vorige week twee dagen op Circuit Zandvoort met de Porsche 911 GT3 type 2. De 18-jarige zoon van Raymond Vermeulen, manager van Jos en Max Verstappen, krijgt dit jaar begeleiding van Jos Verstappen. Op zijn eigen website kijkt Thierry Vermeulen terug op de officieuze start van het seizoen.Vermeulen werd vorig jaar als rookie kampioen in de Porsche Sprint Challenge Benelux en stapt dit jaar bij GP Elite over naar de Porsche Carrera Cup Benelux. "Het was een spectaculaire dag met mooi weer. Ik vond het geweldig om mijn auto te laten zien en aan iedereen te kunnen vertellen dat Jos mijn coach wordt. Hij is de beste coach die ik me kan wensen en ik kijk echt uit naar onze samenwerking. Hij heeft Max naar de Formule 1 gebracht en nu keert hij terug in de motorsport als mijn coach."

"Jos zal niet gaan racen, maar het is geweldig als hij met me het circuit op gaat om te trainen. Zijn ervaring is van onschatbare waarde. Hij leert me de lijnen en trucjes hoe ik het beste het circuit kan aanpakken. Samen analyseren we de data, maar op de baan leer ik het meeste van Jos. Hij zal het me zeker niet makkelijk gaan maken."

Thierry Vermeulen Jos Verstappen


Samen hebben Thierry Vermeulen en Verstappen een driejarenplan opgesteld. "Dit jaar wil ik kampioen worden in de Carrera Cup Benelux. Het doel voor het tweede jaar is de Carrera Cup Duitsland en in het derde jaar wil ik naar het hoogste niveau, de Porsche Supercup. In de Carrera Cup Benelux is het ontzettend belangrijk om de afstelling goed te krijgen en daar is Jos met zijn ervaring geweldig in. Hij is direct en daar hou ik wel van. Het is de beste manier om het te leren en ik hoop dat we samen veel kunnen bereiken."

Voor Vermeulen begon het met een test in Portim„o. "Max zei me dat ik op de goede weg was en hiermee door moest gaan. Toen was mijn vader ook om en hij zei 'we gaan het doen'. In de Porsche Sprint Challenge Benelux won ik als rookie 11 van de 12 races. Samen met Dragon Investments hebben we een ambitieus plan samengesteld en het eerste doel is deelnemen in de Porsche Carrera Cup Benelux."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS