Formule 1

Thierry Vermeulen onder vlag Verstappen.com Racing naar DTM

Uitgegeven door Bart • 24 februari 2023 11:38

Thierry Vermeulen promoveert in 2023 naar het DTM-kampioenschap, een van ’s werelds meest toonaangevende touringcar kampioenschappen. De 20-jarige Nederlandse coureur, die onder de vlag van Verstappen.com Racing uitkomt, heeft getekend bij het Zwitserse team Emil Frey Racing. In een gloednieuwe Ferrari 296 GT3 zal Thierry niet alleen deelnemen aan de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), maar tevens zijn opwachting maken in de GT World Challenge Europe Sprint Cup (GTWC Sprint), wat zijn raceseizoen op dertien weekenden brengt.

Thierry Vermeulen


Vorig jaar reed Thierry in zijn pas tweede jaar in de autosport in de ADAC GT Masters. Het was een uitdagend jaar waarin hij veel heeft geleerd, op Circuit Zandvoort met zijn teamgenoot op het podium stond en het jaar met een stijgende lijn afsloot. Nadat ADAC in december bekendmaakte dat het de organisatie van het DTM-kampioenschap heeft overgenomen, diende zich een kans aan voor Thierry.

Thierry is verheugd om al in 2023 de grote stap naar DTM en GTWC Sprint te zetten, zo geeft hij aan op Verstappen.com. "Het is wellicht een vroege kans, maar ik grijp die graag met beide handen aan. Het is namelijk altijd mijn droom geweest om in DTM te rijden, wat volgens mij de top van GT3 is met de beste fabrikanten en waar de beste teams en coureurs strijden voor het kampioenschap. Daarom was het essentieel om samen te werken met een professioneel team, dat klaar is voor deze grote uitdaging en ik ben erg blij dat we met Emil Frey Racing de perfecte partner gevonden hebben. Ik ben enorm verheugd dat ik dit jaar in een Ferrari 296 GT3 kan rijden."

Thierry’s raceseizoen begint half mei en hij zal tweemaal op eigen bodem op Circuit Zandvoort te zien zijn: tijdens het DTM-weekend op 24 & 25 juni en tijdens het GTWC Sprint-weekend op 14 & 15 oktober. "Ik ben ontzettend enthousiast over de combinatie van team, auto en kampioenschappen en hoop in de competitieve velden van DTM en GTWC Sprint veel te kunnen leren van de ervaren coureurs. Wat betreft de GTWC Sprint kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met mijn teamgenoot Albert Costa. Ik heb nog relatief weinig autosportraces gereden en wil voor de lange termijn graag samen met het team mezelf blijven ontwikkelen en progressie blijven maken."

"Ik ben trots om deze stap naar DTM en GTWC Sprint samen met Verstappen.com Racing te zetten. Het is een heel bijzonder gevoel om Red Bull en Verstappen.com te vertegenwoordigen. Ik wil ook graag mijn andere persoonlijke sponsoren super bedanken voor hun steun om mijn droom te verwezenlijken. De komende maanden richt ik me volledig op de voorbereidingen. Fysiek maar natuurlijk ook het leren kennen van de auto en het nieuwe team. Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen en met het team aan de slag te gaan in deze nieuwe uitdaging."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS