Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Thierry Vermeulen, protégé van Jos Verstappen, wil stappen maken: "Nu begint het eigenlijk pas echt"

Uitgegeven door Bart • 9 juli 2021 10:32 • Print artikel

Na een pauze van zo’n twee maanden staat dit weekeinde de derde ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 op het programma op CM.com Circuit Zandvoort. De snelste merkencup van de Benelux komt in actie in het voorprogramma van de Duitse ADAC GT Masters, maar eigenlijk wordt het gewoon een Porsche Carrera Cup-festival op het circuit in de duinen. Naast de snelste merkencup van de Benelux rijdt namelijk ook de Porsche Carrera Cup Deutschland op Zandvoort en ook hier is er sprake van een grote Nederlandse inbreng.

Thierry Vermeulen


De 18-jarige Thierry Vermeulen, rijdend voor Team GP Elite, is een van de jonge talenten in de Porsche Carrera Cup Benelux. Hij maakte de overstap vanuit de Porsche Sprint Challenge Benelux, waarin hij vorig jaar met de Cayman GT4 zijn eerste ervaringen in de autosport opdeed. Dit jaar racet hij voor het eerst met de 911 in Cup-uitvoering. "De eerste twee raceweekeinden waren voor mij best lastig, maar aan de andere kant heb ik ook in korte tijd wel heel veel geleerd. Ik heb zowel in Spa als op de Red Bull Ring veel verschillende situaties meegemaakt en daardoor waardevolle ervaring kunnen opdoen."

Vermeulen, die onlangs zijn diploma aan de internationale school in Nice behaalde en in september begint aan een studie business management in Londen, begon het raceseizoen goed met de vierde plaats in de eerste race in Spa, maar viel in de tweede wedstrijd uit. In Oostenrijk werd hij twaalfde in de eerste race, in de tweede race was er opnieuw een uitvalbeurt.

"Nu begint het voor mij eigenlijk pas echt, ik wil een stijgende lijn oppakken voor de vier weekeinden die nog op het programma staan", zegt Vermeulen. "Doel is voor mij vooral om veel te leren. Op Zandvoort hadden we al de 'roll-out' en had ik ook een goede testdag samen met Jos Verstappen, die mij begeleidt en adviseert, waarbij ik heel veel opgestoken heb. Daar kan ik hopelijk ook dit weekeinde van profiteren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS