Karting • Iame X30 Euro Series

Thierry Delré bewijst klasse eigen kartmerk TD Kart door overtuigende winst in IAME Series Benelux

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 maart 2021 22:15

MARIEMBOURG – Als eigenaar en ontwikkelaar van TD Kart concludeerde Thierry Delré zondag tevreden dat de groei van zijn merk in een jaar tijd meer dan verdubbeld is. Zelf kart hij ook nog; uiteraard in zijn eigen materiaal. In Mariembourg snelde de Belg tijdens de eerste ronde van het IAME Series Benelux naar de overwinning in de Masters-klasse. Het bevestigde nog maar eens hoe goed zijn TD karts zijn.

Thierry Delre wint IAME Series Benelux Masters in Mariembourg

“Het begint zich goed te ontwikkelen. Er is meer en meer interesse”, zei Thierry over zijn TD Kart. “Het chassis is echt goed. Iedereen die ermee rijdt, vindt het een heel gemakkelijk chassis. Ik denk dat we ten opzichte van OTK niet per se veel sneller zijn, maar de kart is wel veel gemakkelijker.”

Thierry wist dan ook heel goed hoe zijn kart eruit moest komen te zien. Hij heeft vele jaren ervaring als coureur. Bovendien is hij fabriekspiloot geweest van het kartmerk Mach 1. “Dan leer je wel wat dingen. Uiteindelijk heb ik besloten een eigen merk te creëren. Net als in België hebben we in Nederland redelijk veel interesse gehad dit jaar. Er zijn zes Nederlandse jongens bij gekomen. Vooral in de X30, maar ook in de viertakt.”

Ook over de hele breedte is het aantal rijders met een TD Kart fors toegenomen. “In de X30 zijn we goed op weg met redelijk veel rijders. En in Frankrijk doen we ook nog KZ. Ik denk dat we volgend jaar de stap zullen maken naar internationale wedstrijden. Ik wil het stap voor stap opbouwen.”

In ieder geval heeft hij afgelopen weekeinde met zijn eigen topprestatie weer bewezen hoe snel de TD Kart daadwerkelijk kan zijn. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de perspectieven aan het begin van de zondag minder rooskleurig leken. Thierry: “We hadden wat probleempjes gehad met de ontsteking van de motor.”

Gelukkig kwam het allemaal goed. In listige omstandigheden, dat wel. Want hoewel het niet meer regende, was de baan in de finale nog nat. “Het was nog veel te glad om met slicks te gaan rijden. In het begin heb ik gas gegeven om daarna banden te sparen. Dat ik gewonnen heb in mijn eigen kart is iets om trots op te zijn.”

Sowieso presteerden alle rijders met een TD Kart goed op het Zuid-Belgische circuit. “Zaterdag waren we hier met drie TD’s. Bij de Junioren reden we in de kwalificatie de tweede en derde tijd. En Bart Ploeg reed bij de Senioren in de top tien van ruim negentig deelnemers. Alle drie deden ze gewoon vooraan mee in een heel sterk veld. Zondag ging het ook niet verkeerd.”

Thierry Delre wint IAME Series Benelux Masters in Mariembourg

Resultaten zijn altijd belangrijk, zeker met een nieuw merk, zo beseft Thierry maar al te goed. “Anders gaat het merk niet van de grond komen. De goede prestaties van afgelopen jaar hebben zeker geholpen voor dit jaar. TD Kart groeit harder dan wat ik had verwacht. We zijn net verhuisd naar een nieuw, groter magazijn in Sint-Truiden. Het aantal karts is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Ik moet nu wel een tandje bijsteken om de juiste service aan de mensen te kunnen blijven leveren, maar dat lukt goed.”

Zijn merk nog verder ontwikkelen is de hoofdreden dat hij zelf nog rijdt, aldus Thierry. “Je moet blijven werken. Ik ben een racer. Ik wil goede prestaties. Daar haal ik de meeste voldoening uit. Als de prestaties goed zijn, zal de rest vanzelf volgen. Als ik de Junior-, Senior-rijders en Masters vooraan zie rijden tussen chassis’ van al die grote fabrieken, geeft dat me de meeste voldoening. Dan moet de rest ook volgen.”

Wil je ook eens testen met de nieuwe TD Racing Kart, of wil je meer informatie over de TD kart contacteer Thierry Delré! E-mailadres: [email protected]

TD Racing wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Alpano, DHP.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS